A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı: Tahıl sevkiyatı anlaşması yarın imzalanacak

Cumhurbaşkanlığı: Tahıl sevkiyatı anlaşması yarın imzalanacak

Cumhurbaşkanlığı: Tahıl sevkiyatı anlaşması yarın imzalanacak
Temmuz 21
22:41 2022

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreninin yarın 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni yarın 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna tahılının Karadeniz’den ihracı için Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili İstanbul’u ziyaret edeceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna tahılının Karadeniz’den ihracı için Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili geç saatlerde İstanbul’u ziyaret edeceğini bildirdi. Türkiye’nin ev sahipliğinde devam eden görüşmelere değinen Haq, “Durum biraz değişken, bu yüzden anlaşmanın ne zaman imzalanacağını gerçekten söyleyemem. Henüz tam olarak orada değiliz” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, bir anlaşmaya varma konusunda umutlu olduğunu ve görüşmelerin iyi gittiğini ifade etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER