A3 Haber

AKP Sözcüsü Çelik’ten muhalefete KYK düzenlemesi çıkışı: Gasp siyaseti uyguluyorlar

AKP Sözcüsü Çelik’ten muhalefete KYK düzenlemesi çıkışı: Gasp siyaseti uyguluyorlar

AKP Sözcüsü Çelik’ten muhalefete KYK düzenlemesi çıkışı: Gasp siyaseti uyguluyorlar
Temmuz 25
18:51 2022

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine yapılan KYK borçlarına ilişkin düzenleme sonrası başlayan tartışmalara katılan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu cumhurbaşkanımızın açıkladığı bir konudur. Çıkıp gasp siyaseti uyguluyorlar. Rakibimizin zayıf olmasından hoşnut olmayız” dedi.

Tahıl krizinin İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle çözüldüğünü vurgulayan Çelik, “İstanbul’daki tahıl mutabakatı küresel tahıl krizinin çözülmesi bakımından son derece önem arz ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dirayetiyle gıda krizi çözülmüştür. Türkiye’nin nasıl bir rol üstlendiği dünya tarafından görülmüştür” dedi.

Teyzesi tarafından Bursa’da çöp evin içinde hapsedilen 10 yaşındaki çocukla ilgili de konuşan Sözcü Çelik, “Çöp evde bulunan çocukla ilgili her aşamayı takip edeceğimizi bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

Irak makamlarının ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivilleri vurdu’ iddialarını da gündeminde alan Çelik, “TSK sivillere karşı eylemlerde dünyanın en hassas ordusudur. Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanadır. Kuzey Irak’taki saldırılar planlı provokasyondur. PKK, bölgedeki Türkler, Kürtler ve Araplar için ortak tehlikedir” diye konuştu.

Çelik’in satır başları şöyle:

  • Çöp evde bulunan çocuğun durumuyla her açıdan ilgileneceğimizi sahipsiz kalmayacağını söylemek isteriz.
  • Dün yine Ayasofya Camii Kebir’in açılışının ikinci yıl dönümüydü. Milletimizin dualarla dile getirdiği mabet kimliğine yeniden kavuştu. İradesiyle bu gelişmenin önünü açan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.

Tahıl koridoru açıklaması

  • Tahıl koridoru meselesi Cumhurbaşkanımızın gösterdiği irade ve dirayetle güçlü bir şekilde çözülmüştür. Rusya ve Ukrayna taraflarının bir araya getirilmesi ve dünyanın önündeki tahıl krizinin çözülmesi önemlidir.
  • Tahıl krizinin öncesinde Astana zirvesi gerçekleşti. Astana Zirvesi’nin tahıl diplomasinin öncesinde gerçekleşmesi de gıda diplomasisinde bir ön çalışma olmasını sağladı.

Astana Zirvesi

  • Astana Zirvesi ile ilgili olarak ortaya çıkan tablo çok kolay zamanlardan geçmedi. Çok sıkıntılı zamanlardan da geçti. Bütün eleştirilere cevap olarak söylemek isterim ki Astana Zirvesi’nin yaşatılması sürecindeki katkımız süreciktir.
  • Siyasi çözümün Suriye’de açılması konusunda Türkiye çaba gösteriyor. Siyasi çözümün önünün tıkanmaması Anayasal sürecin önünün açılması son derece önemlidir. Yapılan tüm kara propagandalara rağmen Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklememektedir.

Zaho saldırı açıklaması

  • TSK’nın sivillere karşı herhangi bir eylemde bulunmaması için dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizerim.
  • Tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır. Geçmişte de gerçekleştirdiği eylemdir. Irak halkı ile ortak düşmanımız PKK ile birlikte terör örgütleridir. Kardeş Irak halkı bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılması konusunda çalışılabilir.

KYK faizleri hakkında konuştu

  • Gençlerimizle ilgili KYK kredilerinin enflasyon farkının silinmesi bu sadece ana para üzerinden ödenecek. Bu cumhurbaşkanımızın açıkladığı bir konudur. Çıkıp gasp siyaseti uyguluyorlar. Rakibimizin zayıf olmasından hoşnut olmayız. Siyasi vizyon üretse diyalektik süreç işler. Herkes daha çok gayret eder. Hükümetin zaten yaptığı şeyleri biz söyledik de yaptık denmesi gasp siyasetidir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER