A3 Haber

Soylu “örgüt var” demişti: Cemevlerine saldırı soruşturmasında üç kişiden biri tutuklandı

Soylu “örgüt var” demişti: Cemevlerine saldırı soruşturmasında üç kişiden biri tutuklandı

Soylu “örgüt var” demişti: Cemevlerine saldırı soruşturmasında üç kişiden biri tutuklandı
Ağustos 03
22:34 2022

Ankara’da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan üç şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Üç şüpheliden biri tutuklandı, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Çankaya ve Mamak’ta üç ayrı cemevine saldıran şüphelilerin bugün yapılan savcılık sorgusu sonrasında tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildiği bildirildi.

Üç şüpheliden Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer iki şüpheli ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankaya ve Mamak ilçelerinde üç ayrı cemevine yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı sayısının üçe yükseldiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ise “Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız” ifadesini kullanmıştı.

İfadesinde ailesini sorumlu tuttu

Ankara’da cemevlerine saldıran Ahmet Ozan K.’nın, sevk edildiği adliyede verdiği ifade ortaya çıktı. Ahmet Ozan K. ifadesinde, esrar kullandığını bu yüzden de çevresinin kendisine paranoyaksın dediğini belirterek “Ben Eskişehir’e ailemden uzaklaşmak için geldim. Yaşadığım olaylarda onların etkisi olduğunu düşünüyorum. Benim her dediğime ‘sen uyduruyorsun, paranoyaksın’ şeklinde cevap veriyorlardı. Ben iki ay öncesine kadar esrar maddesi kullanırdım. Artık kullanmıyorum. Yaşadığım olaylarda ölümden döndüğüm için son kez bir şey yapmak istedim. Kimseden talimat almadım. Tek başıma yaptım. Eylemi yapacağımı Baver’e söyledim. O da bana ‘yine paranoyaksın sen’ dedi. Çağdaşla konuşmuyordum. Sadece Baver ‘Çağdaş’ı ara o da gelebilir’ dedi. Ben de ‘sen ara’ dedim. Baver bana Çağdaş’ın 30’unda geleceğini söyledi. Takdir mahkemenindir” dedi. (DHA)

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER