A3 Haber

Almanya’da bulunan cemevine saldırı: “Tesadüf gibi görünmüyor”

Almanya’da bulunan cemevine saldırı: “Tesadüf gibi görünmüyor”

Almanya’da bulunan cemevine saldırı: “Tesadüf gibi görünmüyor”
Ağustos 09
17:58 2022

Almanya’nın Düren kentinde bulunan Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi’ne sabah saatlerinde bir saldırı düzenlendi, saldırıda binanın camı kırıldı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Düren polisi olayla ilgili araştırma başlatırken derneğin bağlı olduğu Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’ndan (AABF) basın açıklaması yayınlandı.

“Saldırılar tesadüf gibi görünmüyor” ifadesine yer verilen açıklamada şöyle dendi:

  • “Almanya polisinin verdiği bilgilere göre saldırıyı kimin yaptığı henüz net değilken saldırı ile ilgili incelemeler sürüyor. Türkiye’de son dönemlerde cemevlerimize saldırılar, Kartal Cemevi başkanına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırının olmasının ardından, bugün Düren Cemevi’mizin camlarının kırılması tesadüf gibi görünmüyor. Umarız düşündüğümüz gibi değildir. Emniyet yetkililerinden konuya dair somut bir cevap aldığımızda kamuoyuyla paylaşacağız.”

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı Hüseyin Mat, “Henüz olayın kimler tarafından yapıldığına ilişkin kesin bir bilgiye ulaşılamadı” dedi.

Mat, “Türkiye’de son zamanlarda Alevi kurumlarına ve önderlerine yapılan saldırılar bizde, Almanya’daki bu olayın da belli bir çevre tarafından organize edilmiş olabileceği kuşkusunu oluşturdu” diye konuştu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER