A3 Haber

Kaymakamlık, “toplumun huzuru” gerekçesiyle iptal etmişti: Zeytinli Rock Festivali’nin yeni tarihi belli oldu

Kaymakamlık, “toplumun huzuru” gerekçesiyle iptal etmişti: Zeytinli Rock Festivali’nin yeni tarihi belli oldu

Kaymakamlık, “toplumun huzuru” gerekçesiyle iptal etmişti: Zeytinli Rock Festivali’nin yeni tarihi belli oldu
Ağustos 17
22:30 2022

Burhaniye Kaymakamlığı tarafından izin verilmeyen Zeytinli Rock Festivali, mahkemeye taşındı. Organizatörler, festivalin 22 – 25 Eylül tarihine ertelendiğini duyurdu.

Yasaklanan Zeytinli Rock Festivali bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasına ertelendi.

Zeytinli Rock Festivali’nin organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, “Burhaniye Kaymakamlığı’nın kararına ilişkin Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeye durdurma kararı alınması için başvuruda bulunduk” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • “Balıkesir 2. İdare Mahkemesi pazartesi sabahı Kaymakamlık makamından savunmasını istemiş ve 2 gün içinde ara kararı açıklayacağını tebliğ etmişti. Mahkeme bugün mesai saatlerinin sonuna doğru aldığı karada Kaymakamlık makamının savunma ve delillerini sunmak için ek süre talep etmesi üzerine oy birliği cevap süresinin 5 gün uzaltımasına karar vermiştir.
  • Bu sebeple Zeytinli Rock Festivali’nin 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılması ihtimali kalmamıştır. Zeytinli Rock Festivali bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Festivalin detayları İdare Mahkemesi’nin kararı sonrası açıklanacaktır”

Ne olmuştu?

Balıkesir’de 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ve biletleri günler öncesinden satılan Zeytinli Rock Festivali’ne, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş tarafından yasak geldi.

Yasak kararında, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Ardından Zeytinli Rock Festivali’ni organize eden Milyon Yapım, kaymakamlığın iptal kararına itiraz etmiş, Burhaniye Kaymakamlığı’na yapılan itirazı da reddedildiği duyurulmuştu. Festival organizatörlerinin açıklamasında “Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir” ifadelerine yer verildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER