A3 Haber

Samsun’da metan gazı faciası: Üç kardeş, girdikleri drenaj kuyusunda zehirlenerek öldü

Samsun’da metan gazı faciası: Üç kardeş, girdikleri drenaj kuyusunda zehirlenerek öldü

Samsun’da metan gazı faciası: Üç kardeş, girdikleri drenaj kuyusunda zehirlenerek öldü
Ağustos 19
17:52 2022

Samsun’da sulama göletinin vanasını açmak için indiği drenaj kuyusunda metan gazından zehirlenen 24 yaşındaki Enes Turan ile onu kurtarmak isteyen ağabeyleri 40 yaşındaki Osman ve 39 yaşındaki Sadi Turan yaşamını yitirdi. Gazdan etkilenen iki itfaiye eri ise hastanede tedaviye alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Vezirköprü ilçesi Adatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Enes Turan, sulama göletinin vanasını açmak için drenaj kuyusuna girdi. Kuyudan çıkmayan Enes’ten cevap alamayan ağabeyleri Osman ve Sadi Turan de kuyuya indi. Ancak kardeşler geri çıkmadı.

Bir süre sonra kuyunun yanına gelen yakınları, durumu fark edip itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen ekipler, kuyuya indiklerinde Turan kardeşlerin cansız bedenleriyle karşılaştı. Metan gazından zehirlendikleri belirlenen Enes, Osman ve Sadi kardeşlerin cenazeleri, ekiplerin çalışmasıyla kuyudan çıkarıldı. Çalışmalar sırasında itfaiye erleri Adem Karaman ile Mustafa Ev de gazdan etkilendi. İki itfaiye eri, Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Toprağa verildiler

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, sulama göletinin vanasını açmak için indikleri drenaj kuyusunda metan gazından zehirlenen Osman, Sadi ve Enes Turan kardeşler, Adatepe Mahallesi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Olayın tüm ilçeyi derinden üzdüğünü belirten muhtar Cemil Akbaş, “Öğrendiğimiz kadarıyla Enes’i vananın içinde gören ağabeyi Osman Turan peşinden kuyuya giriyor. O da çıkmayınca Sadi Turan içeri giriyor. Olay yerine sağlık ekipleri ve itfaiye geldi. Cansız bedenleri ilçe hastanesine götürüldü. Bölgede zaten önlem alınmıştı. Orada demir mazgallar var ve etrafı çevrili ama işte köylü milleti balık tutmak için veya başka şeyler için oraya gidiyor. İnsanoğlu olarak biz kendimiz tedbir almıyoruz. 3’ü de benim akrabam zaten. Bizi derinden üzdüler hatta itfaiye ve uzman çavuşlardan da gazdan etkilenen oldu. Benim de sesim kısıldı. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER