A3 Haber

İYİ Parti İzmir’den çarpıcı hamle: “İhraç edilen AKP’li il başkanı transfer olacak” iddiası

İYİ Parti İzmir’den çarpıcı hamle: “İhraç edilen AKP’li il başkanı transfer olacak” iddiası

İYİ Parti İzmir’den çarpıcı hamle: “İhraç edilen AKP’li il başkanı transfer olacak” iddiası
Ağustos 21
14:24 2022

Gelecek Partisi’nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Konak eski Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Hakan Tartan’ı transfer etmesinin ardından bir transfer hamlesi de İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan geldi. AKP İl eski Başkanı Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye transfer olacağı iddia edildi.

İzmir’de siyaset kulisleri yeni transfer iddiaları ile hareketlendi. AKP İzmir İl Başkanlığı’nı iki dönem yürüten, Ali Aşlık ve Ömür Kabak yönetimlerinde de Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüten İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye geçeceği iddia edildi.

Gerçek Haberci’de yer alan habere göre,  telefon görüşmesi kaydı alınarak yapılan kumpas hareketi ile AKP’den savunma alınmadan ihraç edilen Şengül’e bir kaç ay önce İYİ Parti’den transfer teklifi yapıldığı ve bu çerçevede görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Şengül’ün bu çerçevede geniş bir çalışma başlattığı geçiş töreninin aralarında mevcut ve eski il, ilçe yöneticileri meclis üyeleri ve ilçe başkanlarının da olduğu asgari 3 bin civarı isim ile gerçekleştirildiği de iddia edildi.

Teşkilattan destek geldi

Daha önce beraber hareket ettiği aralarında aktif siyasette halen görev yapan çok sayıda teşkilat üyesinin partinin gidişatından rahatsızlığını dile getirerek, “Ortada dava diye bir şey kalmadı. Koltuklar artık rant ve kişisel çıkar için kullanılıyor. Davaya sahip çıkanlar ötekileştiriliyor. Ülkenin gittiği noktayı düşünen yok. Yeni bir çıkış yolu lazım” dedikleri öğrenildi.

Şengül’ün de bu taleplerle kendisine çağrıda bulunulmasının ardından çok sayıda isimle görüştüğü ve beklenenden fazla destek gördüğü parti kulislerinde konuşuluyor.

2’inci Bölge ona teslim edilecek

Siyaset kulislerinde konuşulan bir diğer konu ise Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye transferinin ardından İzmir’in 2’inci seçim bölgesi olan Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Beragama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire İlçelerinden sorumlu olacak.

Birinci seçim bölgesi olan Balçova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferhisar, Selçuk, Torbalı ve Urla ilçelerinden ise halen TBMM Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunan İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu sorumlu olacak.

Ne olmuştu?

AKP İzmir İl Başkanlığı’nı iki dönem yürüten, Ali Aşlık ve Ömür Kabak yönetimlerinde de Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüten İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği iddia edilen sözler nedeniyle MYK tarafından disipline gönderilmişti. Şengül sözlü savunmaya çağrılmadığı Merkez Disiplin Kurulu’na yazılı savunma vermişti. Şengül’ün kendisi ile ilgili iddiaları ortaya koyan bazı isimlerin ise MDK’ya sözlü olarak bilgi verdiği öne sürülmüştü. Toplantı sonrası Şengül 8 Mart 2021 tarihinde AKP’den ihraç edilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER