A3 Haber

Düğünden dönüyorlardı, kamyonla çarpıştılar: Sekiz ölü, çok sayıda yaralı

Düğünden dönüyorlardı, kamyonla çarpıştılar: Sekiz ölü, çok sayıda yaralı

Düğünden dönüyorlardı, kamyonla çarpıştılar: Sekiz ölü, çok sayıda yaralı
Eylül 01
08:52 2022

Sivas-Malatya karayolunun Kangal ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada Bursa’da bir yakınlarının düğününden dönen vatandaşların bulunduğu minibüs ile yük kamyonu kafa kafaya çarpıştı.

Kaza saat 00.10 sıralarında Sivas- Malatya karayolunun Kangal ilçesi Yeşildereköyü mevkisinde meydana geldi. Bursa’da katıldıkları düğünden dönen vatandaşların bulunduğu minibüs, Malatya’dan Amasya’ya yük götüren kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki aracın da ön kısımları demir yığını haline dönüştü. Çevredeki sürücülerin 112 Çağrı Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Can pazarının yaşandığı kaza yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu minibüste sıkışanları çıkarttı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde ise ilk belirlemelere göre yedi kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar, yapılan müdahalenin ardından Kangal Devlet Hastanesi ile Sivas’taki hastanelere sevk edildi.

Bursa’dan düğünden geliyorlardı

Kaza ihbarının ardından Kangal Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı, kurtarma çalışmalarını takip etti. Kaza ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Sungur, “Gece yarısı 00.10’da Bursa’dan Malatyaya dönmekte olan düğün minibüsü ile Malatya’dan Amasya’ya yük taşımacılığı yapan kamyon kafa kafaya bir kaza gerçekleştirdi. Sivas- Malatya karayolunun 16’ncı kilometresinde Yeşildereköyü mevkisinde elim kazada yedi vatandaşımız vefat etti 10 vatandaşımız da ağır bir şekilde Kangal Devlet Hastanesine sevki gerçekleştiriliyor. Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum, ağır yaralı vatandaşlarımıza da Allah’tan şifa diliyorum. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Ölü sayısı sekize yükseldi

Ağır yaralı alarak hastanede tedaviye alınan bir kişi daha, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Böylece düğün dönüşü faciada ölenlerin sayısı sekize ulaştı. Yaralı dokuz kişinin tedavisine devam edildiği ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER