A3 Haber

Erdoğan “Hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizlik” diyen Cerrahi şeyhinin cenazesine katıldı

Erdoğan “Hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizlik” diyen Cerrahi şeyhinin cenazesine katıldı

Erdoğan “Hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizlik” diyen Cerrahi şeyhinin cenazesine katıldı
Eylül 05
19:43 2022

Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” ve “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” açıklamalarıyla gündeme gelen Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer için bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün hocamızı hakka uğurluyoruz. Rabbim sevgili habibinin sancağı altında buluşturmayı nasip eylesin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer’in Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katıldı. 76 yaşında hayatını kaybeden Ömer Tuğrul İnançer’in cenazesi, Karagümrük’teki Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi’nden saat 14.00 sıralarında alındı.

İnançer’in cenazesi Karagümrük’ten Fatih Camii’ne yaklaşık 2 kilometre omuzlarda taşındı. Aralarında Şarkıcı Ahmet Özhan’ın da bulunduğu kalabalık, cenazeyi taşırken dua edip ve ilahiler söyledi. İnançer’in cenazesi Fatih Camii’ne getirildi.

“Rabb’im sevgili habibine hep birlikte bizleri komşu eylesin”

İnançer için ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine Erdoğan da katıldı. Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün hocamızı hakka uğurluyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Rabbim sevgili habibinin sancağı altında buluşturmayı nasip eylesin. Ömer Tuğrul hocamızı hayatında, ölüm noktasında ölümün bir yok oluş değil ölümün ancak ebedi aleme tebdili mekan ile yürüyüş olduğunu bilirdik. Bir mutasavvıf, bir hukukçu, bir edebiyatçı ve millete, ümmete hizmet noktasında hiç tereddütsüz hayatını sürdürmüş olan olan hocamıza ben de huzurlarınızda tanıdım tanıyalı böyle gördüm, böyle bildim Rabb’imden hep birlikte birer Fatiha okumaya sizleri davet ediyorum. Mekanı cennet olsun. Rabb’im sevgili habibine hep birlikte bizleri komşu eylesin inşallah” dedi.

Erdoğan, Ömer Tuğrul İnançer’in tabutuna da omuz verdi.

Ömer Tuğrul İnançer, kadınlara yönelik açıklamalarıyla tepki çekmişti. Ömer Tuğrul İnançer, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” ve “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle tepki çekmişti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER