A3 Haber

Kılıçdaroğlu’nun “Altılı masa uzlaşırsa hazırım” sözleri Akşener’e soruldu

Kılıçdaroğlu’nun “Altılı masa uzlaşırsa hazırım” sözleri Akşener’e soruldu

Kılıçdaroğlu’nun “Altılı masa uzlaşırsa hazırım” sözleri Akşener’e soruldu
Eylül 06
21:36 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin soruları yanıtladı. Akşener, altılı masada Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik herhangi bir konuşma olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili “Benim ismim üzerinde uzlaşma sağlanırsa, ben hazırım” demişti. Akşener de “Sayın Kılıçdaroğlu’nuın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında söylediği ‘Bu masada oturan genel başkanlar böyle bir şeyi bana teklif ederlerse hazırım onur duyarım’ demesi çok saygı değer. Ama bu noktada hiçbir şey konuşulmadı” dedi.

“Hiçbir konuşma olmadı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Yeniçağ TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamasına ilişkin “Bu masada oturan genel başkanlar böyle bir şeyi bana teklif ederlerse hazırım, onur duyarım. ama bu noktada hiçbir konuşma olmadı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun davetiyle altı genel başkanın bir masa etrafında toplandığını dile getiren Akşener, “Kılıçdaroğlu bu altılı masadan bir cumhurbaşkanı adayı çıkmasını istedi. Bu altılı masanın içinde diğer arkadaşlarımızın Millet İttifakı’nın içinde yer alıp almayacağını göreceğiz. Ama parlamenter sistemde anlaştık” dedi.

Akşener, altılı masadaki tüm liderlerin aday olma hakkının olduğunu söyleyerek tek aday üzerinden yürütülmesi gerektiğini deklare ettiklerinin altını çizdi. İYİ Parti lideri ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamasına ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Altılı masayı yan yana getiren Kılıçdaroğlu’dur”

  • “Altılı masayı yan yana getiren Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu bu altı liderin bulunduğu masadan bir cumhurbaşkanı adayı çıkmasını istedi. Bizlerle yaptığı konuşmalar ve kamuoyuna verdiği mesaj oydu. Şimdi altılı masanın içinde biz iki parti olarak Millet İttifakı’yız. Diğer arkadaşların bu ittifakta yer alıp almayacağı ayrı bir konu. Ama esas olan güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için el sıkıştık 28 Şubat’ta bunu açıkladık. Orada bir birlikteliğimiz var.

“Aday değilim diyen tek kişi benim”

  • Cumhurbaşkanı adayı değilim başbakanlığa talibim dedikten sonra şimdi o masada Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda “Hayır ben değilim” diyen tek kişi benim. Şimdi dolayısıyla diğer beş arkadaşın yani liderler arasında talip olması söz konusu olursa – bunu hiç konuşmadık – dolayısıyla hepsinin aday olma hakkı var. Çok saygı değer bir davranış biçimi. Ama diğer taraftan tek aday üzerinden yürümeyi doğru bulduğumuzu deklare ettik.
  • Yine Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu masadan çıkan adayın vasıflarına dair ilan ettiği vasıflar var sıfatlar var; ben onların her fırsatta doğru olduğunu söyledim. Ve kazanacak bir adayla benim eklediğim şey o çok başından beri; Kazanacak bir adayla yola çıkmamız gerekliliği. Hala burada duruyoruz. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu’nuın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında söylediği “Bu masada oturan genel başkanlar böyle bir şeyi bana teklif ederlerse hazırım onur duyarım” demesi çok saygı değer. Ama bu noktada hiçbir şey konuşulmadı.

“En az konuşan benim”

  • O masada her toplantıdan sonra en az konuşan kişi benim. Ne ise o. Pozisyonu rahat olan da benim, o masanın başarıya ulaşmasını isteyen de benim. Tek adayla seçime gidilmesini sağlayabilmek için 2021 Eylül ortasıydı sanırım Halk TV’den “Ben aday maday değilim” diyen de bendim.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER