A3 Haber

HDP yürüyüşüne polis saldırısı: Iğdır Milletvekili Habip Eksik darp edildi

HDP yürüyüşüne polis saldırısı: Iğdır Milletvekili Habip Eksik darp edildi

HDP yürüyüşüne polis saldırısı: Iğdır Milletvekili Habip Eksik darp edildi
Ekim 09
15:53 2022

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen “Özgürlük Yürüyüşü”ne polis saldırdı. HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik, darp edildi. Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişi gözaltına alındı.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Özgürlük Yürüyüşü” düzenlenmek istendi. Yürüyüşe yönelik polis saldırısında, en az 20 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve gazetecileri darp etti. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı muhabiri Mazlum Engindeniz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver, HDP İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri de bulunuyor.

Polis saldırısında HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede, yerlerde sürüklenerek darp edildi. Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınanlar ise otobüslerde bekletildi.

Gazeteci Ruşen Takva, sosyal medyada HDP’li Habip Eksik’in darp edildiği görüntüleri paylaştı.

İHD Hakkari Şubesi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada polis şiddetini kınadı. Açıklamada, “9 Ekim komplosuna karşı yapılmak istenen yürüyüşe karşı kolluk kuvvetlerinin uygulamış olduğu sert müdahaleler sonucu ÖHD Hakkâri Şube Başkanı Onur Düşünmez, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri göz altına alınmış, vekillere de şiddet uygulanmıştır.
Kolluk şiddetinin sergilemiş olduğu hukuksuzluğa karşı gözaltına alınan HDP yöneticilerine ve milletvekillerine, ÖHD Şube Başkanına, HDP İlçe Başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığımızı ve olayın takipçisi kalacağımızı kamuoyu ve basına bildiriyoruz” denildi.

Diğer illerde gerçekleştirilen gösterilere de polis saldırdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER