A3 Haber

Çelebi AKP’ye katılınca Soylu’nun o tweeti gündem oldu: “İftiracı, hain, şerefsiz, FETÖ’cü…”

Çelebi AKP’ye katılınca Soylu’nun o tweeti gündem oldu: “İftiracı, hain, şerefsiz, FETÖ’cü…”

Çelebi AKP’ye katılınca Soylu’nun o tweeti gündem oldu: “İftiracı, hain, şerefsiz, FETÖ’cü…”
Ekim 11
14:18 2022

CHP’den Memleket Partisi’ne oradan da AKP’ye geçen bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onu ihanet ve FETÖ’cüler gibi davranmakla suçladığı tweet gündem oldu. CHP’li Burhanettin Bulut, Soylu’yu etiketlediği bir mesajda, “Hoşgeldin yok mu” diye sordu. Soylu söz konusu paylaşımı sildi.

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne geçen, sonra oradan da istifa eden İzmir Milletvekili Çelebi, AKP’ye katılacağını duyurmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini açıklamıştı. Çelebi, “Davet ederek şahsımı onurlandıran Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” demişti.

Soylu’nun Çelebi’ye suçlamaları gündem oldu

Çelebi’nin Erdoğan’ın çağrısıyla AKP’ye katılmasının ardından Soylu’nun onun hakkında attığı tweet gündem oldu. Çelebi’nin ihanet içinde olduğunu ve FETÖ’cüler gibi davrandığını söyleyen Soylu, şu mesajı yazmıştı: “Kahraman Jandarmamıza Meclis kürsüsünden iftira atan, terörle mücadelemizi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude, benzer görevleri yapıp Milletimizi katleden şerefsiz fetöcüler gibi davranmaktadır.”

CHP’liler hatırlattı

Soylu’nun bu mesajını CHP’li milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Burhanettin Bulut hatırlattı.

Başarır, “Kadere bak, kimler kimlerle beraber yan yana geliyor. Mehmet Ali Çelebi gibi tam da sana yakışan bir ekip arkadaşı buldun. Hadi yine iyisin Soylu” diye yazarken; Burhanettin Bulut da şunları kaydetti: “Stockholm sendromu… AKP’nin yol arkadaşı FETÖ’nün kumpasıyla Silivri’ye düşen Mehmet Ali Çelebi temizliğe Twitter’dan başladı. Kapağı AKP’ye atmaya çalışan Çelebi, müstakbel partisine hoş görünmek için Berkin Elvan’lı tweet’lerini siliyor. Soylu da bu tweeti siler yakın zamanda.” Bulut daha sonra Soylu’ya, “Hoşgeldin yok mu” diye sordu.

Soylu paylaşımı sildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi hakkında “şerefsiz” değerlendirmesinde bulunduğu paylaşımını sildi.

Soylu, “Kahraman jandarmamıza Meclis kürsüsünden iftira atan, terörle mücadelemizi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude benzer görevleri yapıp milletimizi katleden şerefsiz fetöcüler gibi davranmaktadır” diye yazmıştı.

Soylu, Çelebi’nin AKP’ye katılmasıyla bu paylaşımını kaldırdı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER