A3 Haber

AKP heyeti “türban” için bu kez HDP’nin kapısını çaldı: “Referandumu doğru bulmayız”

AKP heyeti “türban” için bu kez HDP’nin kapısını çaldı: “Referandumu doğru bulmayız”

AKP heyeti “türban” için bu kez HDP’nin kapısını çaldı: “Referandumu doğru bulmayız”
Kasım 02
18:52 2022

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da içinde bulunduğu AKP heyeti, “türban serbestisi” için yapılacak anayasa değişikliğini görüşmek üzere  siyasi partileri ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan CHP’li Engin Altay, böyle bir anayasa değişikliği çalışmasının içinde olmayacaklarını belirtti. HDP’den yapılan açıklamada ise, “Konusu temel hak ve özgürlükler olan bir olguda referandumu doğru bulmayız” ifadeleri kullanıldı.

AKP heyeti, başörtüsü teklifine ilişkin önerileri dinlemek amacıyla partileri ziyaret etti.

İlk iki ziyaret MHP ve CHP’ye yapıldı. AKP heyeti daha sonra ise HDP ve İYİ Parti’ye gitti.

AKP heyetinde kimler var?

Heyette Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yer aldı.

“Referandumu doğru bulmayız”

Ziyaret sonrasında açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, görüşmede AKP’li yetkililerin türbana anayasal güvence verecek anayasa değişikliği teklifini bütün partilerle görüştükten sonra Pazartesi Meclis’e sunmak istediklerini söylediğini aktardı. Konuyla ilgili tutumlarını parti kurullarında görüştükten sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Beştaş, “Konusu temel hak ve özgürlükler olan bir olguda referandumu doğru bulmayız” dedi.

Beştaş’ın açıklamaları şöyle:

  • “Tutumumuzu eş genel başkanlarımız ve Merkez Yürütme Kurulu’muzla yaptığımız değerlendirme sonucunda kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün sohbet ettik. Kıyafet özgürlüğüne, türbana dair, kadın haklarına dair bizim tutumumuz zaten net. Ama böyle bir dönemde nasıl bir karar alacağımızı, ilgili kurullarımızla birlikte karar vereceğiz.” Bize teklifi Pazartesi sunmayı düşündüklerini açıkladılar, bütün partilerle görüştükten sonra. Konusu temel hak ve özgürlükler olan bir olgudaki değişiklikte referandumu doğru bulmayız. İnsanların nasıl giyineceğine dair bir özgürlüğü ve hakkı nasıl halka soralım? Biz de hukuktan yana bir tutum alırız.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER