A3 Haber

Aydın’da gıda zehirlenmesi: 106 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Aydın’da gıda zehirlenmesi: 106 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Aydın’da gıda zehirlenmesi: 106 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Kasım 02
10:05 2022

Aydın’ın Çine ve Efeler ilçesinde eğitim gören 106 öğrenci dün öğlen yedikleri yemekten gıda zehirlenmesi yaşadıkları şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş konuyla ilgili soruşturma başlatılacağını belirterek, yemeklerden alınan numunelerin de tahlile gönderildiğini söyledi.

Aydın’da bir yemek firması tarafından Köşk, Çine, İncirliova ve Efeler ilçelerinde 4 bin 500 öğrenciye yemek dağıtılıyor. Dün öğlen çorba, makarna ve köfte yiyen öğrencilerden 106’sı zehirlenme şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve liselerden olduğu öğrenildi. Öğrencilerin tedavileri sürerken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yemeklerden numune alarak inceleme başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş se konuyu yakinen takip ettiklerini ifade ederek, “Firmanın yemekleri dört ilçede 4 bin 500 öğrenciye dağılıyor. Aynı yemekten yiyen İncirliova ve Köşk’teki öğrencilerde herhangi bir rahatsızlık yok. Ancak Efeler ve Çine’deki okullarda yaşanıyor. Öğrencilerde herhangi bir hayati tehlike yok. Tedavileri sürüyor. Gerekli çalışmalar yapıldı. Yapılan tahliller sonucunda neden olduğu belli olacak. Biz de Milli Eğitim olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER