A3 Haber

Emniyet, laboratuvar sonuçlarını paylaştı: Patlamada TNT kullanıldı

Emniyet, laboratuvar sonuçlarını paylaştı: Patlamada TNT kullanıldı

Emniyet, laboratuvar sonuçlarını paylaştı: Patlamada TNT kullanıldı
Kasım 14
12:21 2022

EGM Kriminal Daire Başkanlığı, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğunu tespit etti.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının şüphelisi Küçükçekmece’de yakalandı. Emniyet, şüphelinin kimliğini Ahlam Albashir olarak duyurdu.

Sonuçlar geldi

Şüphelinin gözaltına alınması sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, laboratuvar sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre, Emniyet İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğunu tespit etti.

TNT nedir?

TNT önce yerleştirilen sonra aktive edilen ve güçlü bir patlamaya neden olan bloktur. Yakın mesafede patlama pek çok oyuncunun ölümüne yol açmıştır. TNT aynı zamanda istenmeyen yapıları yok etmek için de kullanılabilir. Bilimsel ismi “TriNitroToluene” dir.

TNT, ilk kez 1863 yılında Alman kimyager Joseph Wilbrand tarafından sentezlendi. Uzun yıllar boyunca patlayıcı özelliği keşfedilmeyen TNT, boyar madde olarak kullanıldı. TNT’nin patlayıcı özelliğinin keşfiyle birlikte önce 1902 yılında Almanlar, 1907’de de İngilizler tarafından kullanıldı. Bileşik, günümüzde yaygın şekilde kullanılır.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER