A3 Haber

“Akademisyen” Ebubekir Sofuoğlu Meclis’teki yumruğu övdü: “Pısırıklar örnek alsın”

“Akademisyen” Ebubekir Sofuoğlu Meclis’teki yumruğu övdü: “Pısırıklar örnek alsın”

“Akademisyen” Ebubekir Sofuoğlu Meclis’teki yumruğu övdü: “Pısırıklar örnek alsın”
Aralık 07
16:57 2022

Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldıran AKP’li Zafer Işık’ı övdü, “Pısırıklar Zafer Bey kardeşimi örnek alsın” ifadelerini kullandı.

Cinsiyetçi, ayrımcı ve gerici açıklamalarıyla tanınan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atıp yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ı övdü, “Elleri dert görmesin” dedi.

Işık’ın saldırısının “ecdat geleneği” olduğunu öne süren Sofuoğlu, “Pısırıklar Zafer Bey kardeşimi örnek alsın” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Twitter üzerinden AKP’li Işık’ın fotoğrafının altına “Bu şahsiyetin TBMM çatısı altında görev yapması ülkemizin itibarı açısından ne yaralayıcı!” notuyla yaptığı paylaşımı alıntılayan Sofuoğlu, şunları yazdı: “Adamın dibiymiş Zafer Işık. Anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin. Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir. Pısırıklar, Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın İnşaAllah…”

“Üniversiteler fuhuş evleri demişti”

2020’nin Aralık ayında iktidara yakın Akit TV’de yayımlanan bir programa konuşmacı olarak katılan Ebubekir Sofuoğlu, üniversite öğrencilerine dönük sözleriyle kamuoyunun tepkisini çekmişti. Sofuoğlu, üniversite öğrencilerini hedef alırken üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmıştı. Program konuklarının uyarılarına rağmen konuşmasını sürdüren Sofuoğlu, “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” sözlerini sarf etmişti.

Ebubekir Sofuoğlu, bir başka tarihte yine Twitter hesabından öğrencileri hedef aldığı paylaşımında anne ve babalara “Çocuklarınızı başka şehirlerdeki üniversitelere göndermeyin, kimlerle düşüp-kalktıklarından haberiniz olmuyor” diye çağrı yapmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER