A3 Haber

İYİP Grup Başkanvekili Dervişoğlu: Genel Kurul’a katılmayacağız

İYİP Grup Başkanvekili Dervişoğlu: Genel Kurul’a katılmayacağız

İYİP Grup Başkanvekili Dervişoğlu: Genel Kurul’a katılmayacağız
Aralık 07
11:46 2022

Meclis‘te bütçe görüşmeleri sırasında çıkan arbedede AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık‘ın İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs‘e yumruk atmış, AKP’li vekilin parmağındaki yüzük, Örs’ün kafasının açılmasına yol açmıştı. Kalp rahatsızlığı bulunan Örs hastaneye kaldırılmıştı. Işık’a ise TBMM’de iki oturuma katılmama cezası verilmişti.

İYİP Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu bütçe görüşmelerinde AKP’li isimler konuştuğu sırada Genel Kurul’a katılmayacaklarını açıkladı.

Salonu terk ettiler

Dervişoğlu’nun açıklamasının ardından TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ederken, İYİ Parti’li milletvekilleri, AKP’li vekillerin konuşması sırasında salonu terk etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesi üzerindeki görüşmelerde önce CHP’li milletvekilleri, konuşmalarını gerçekleştirdi. Söz sırasının AKP’ye gelmesi üzerine AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, kürsüye çıktı. Bu sırada İYİ Parti’li vekiller, Genel Kurul salonunu terk etti.

Ne olmuştu?

Bütçe görüşmelerinin 2’nci gününde Meclis Genel Kurulu’nda AKP ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıktı. AKP’li Zafer Işık’ın yumruk atması sonucu kafasında açılma meydana gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırıldı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Örs’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Örs’ün kalbinin durma seviyesine geldiğini belirten Cesur, “Yapılan müdahale kalbin, kalp ritminin geri dönderilmesi olarak bilinen kardiyoşok tedavisidir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda” ifadelerini kullandı.

AKP’li Zafer Işık ise söz konusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyledi. Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını iddia eden Işık, böyle bir olayı ‘kendisinin de istemediğini’ öne sürdü. Işık, “Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur” ifadeleriyle kendisini savundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER