A3 Haber

Tarikatta çocuğa cinsel istismar davası öne çekildi

Tarikatta çocuğa cinsel istismar davası öne çekildi

Tarikatta çocuğa cinsel istismar davası öne çekildi
Aralık 13
16:14 2022

H.K.G.’nin şikâyeti üzerine açılan “çocuğa cinsel istismar” davasının 2023 Mayıs ayına ertelenen bir sonraki duruşması öne çekildi.

Hiranur Vakfı’nda ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında bir sonraki duruşmanın 2023 yılı mayıs ayında yapılacak olması, olayın zamana yayılarak unutturulacağı iddiasıyla tepkiyle karşılandı. 6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama ve dosyaya da gizlilik kararı verilmesi istedi. Davanın duruşma tarihi öne çekildi. Üç sanığın yargılandığı dava 30 Ocak’ta görülecek.

Ne olmuştu?

H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuksuz yargılanmaları kamuoyunun tepkisini çekmişti. Zanlılara daha önce iki kez tutuklama talep edildiği ancak mahkemenin reddettiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Yusuf Ziya Gümüşel ile eşi Fatıma Gümüşel’in, 22 Mayıs’ta görülecek davanın ilk duruşmasına bile gelmeyecekleri, uzaktan bağlanarak ifade verecekleri öğrenilmişti.

Zanlılar hakkında 22 yıl 6’şar aydan 67 yıl 10 aya kadar hapis cezası isteniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER