A3 Haber

İmamoğlu kararına Avrupa’dan tepki yağdı: “Demokrasi için kara bir gün”

İmamoğlu kararına Avrupa’dan tepki yağdı: “Demokrasi için kara bir gün”

İmamoğlu kararına Avrupa’dan tepki yağdı: “Demokrasi için kara bir gün”
Aralık 15
09:00 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyaset yasağı kararı, ABD’nin yanı sıra Avrupa’da da tepkiyle karşılandı. İşte o karar yönelik sert açıklamalar…

Avrupa Birliği’nin yasama organı Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Twitter’dan İmamoğlu’yla bir fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı: “Olanaksız görünüyordu ama oldu. İmamoğlu, ‘bir kamu yetkilisine hakaret ettiği’ iddiasıyla iki yıl yedi ay hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak aldı. Çok üzücü bir gün.”

Almanya: Demokrasi adına büyük bir gerileme

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabındansa şunlar yazıldı: “Ekrem İmamoğlu hakkındaki bugünkü karar, tartışmalı siyasi tartışmaları gerektiren demokrasiye ağır bir darbedir. Özellikle seçim zamanlarında ifade özgürlüğü, adil bir yarışın en önemli özelliğidir.”

Atina belediye başkanı: Demokrasi için gerçekten kara bir gün

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’se şunları dedi: “Türkiye’de demokrasi için gerçekten kara bir gün. Barışın, adaletin ve evrenselciliğin müttefiki olan bir siyasetçinin özgürlük ve medeni haklarından yoksun bırakılması kararı yalnızca üzüntü ve öfke uyandırır. Şehirlerimiz arasındaki işbirliği ve diplomasi çalışmalarına katılan tüm meslektaşlarımızın desteğini ve dayanışmasını iletmek için arkadaşım ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla bizzat iletişime geçtim. Türk halkının ve tarihinin sonunda onu haklı çıkaracağına eminim.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER