A3 Haber

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binalarına polis baskını: Çok sayıda siyasetçi gözaltında

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binalarına polis baskını: Çok sayıda siyasetçi gözaltında

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binalarına polis baskını: Çok sayıda siyasetçi gözaltında
Aralık 23
10:26 2022

DBP’nin genel merkezine ve birçok kentte bulunan binasına polis baskını düzenlendi. Eş Genel Başkan Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu çok sayıda yönetici gözaltına alındı.

HDP’nin ardından DBP binalarına da baskın düzenlendi. Bu sabah Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binaları ve yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi. Diyarbakır’da Genel Merkez Danışma Bürosu sabahın erken saatlerinde ablukaya alındı. Polis binayı aradı.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da evine baskın düzenlendi. Evi didik didik arayan polisler, Eş Genel Başkan Bayındır’ı gözaltına aldı. Bayındır’ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, aramaların sürdüğü DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’na geçti. HDP il eş başkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy da aramaların yapıldığı binanın önünde bekledi.

DBP’nin Ankara Balgat’ta bulunan genel merkez binasına da baskın yapıldı. Soruşturmaya dair bilgi vermeyen polis, binanın bulunduğu sokağı giriş çıkışlara kapattı. Polisin binadaki araması sürüyor.

Mardin, Şırnak, Van, Urfa, Antep gibi kentlerde de parti binaları basıldı. Baskınlarda parti binalarının kapıları kırıldı.

Edinilen bilgilere göre partinin Şırnak İl Eş Başkanı Zeki İrmez, Van İl Eş Başkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Urfa İl Eş Başkanı Hidayet Enmek, Antep İl Eş Başkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eş Başkanı Şerafettin Aslan gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının daha fazla olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan siyasetçilerin Diyarbakır’a getirileceği öğrenildi.

DBP’den yapılan açıklamada, “Bu sabah Ankara Genel Merkezimiz, Amed Genel Merkez Danışma Bürosu ve bir çok İl binamız basıldı. Eş Genel Başkanımız Keskin Bayındır ve bir çok parti yöneticimiz gözaltına alındı. Faşizim şunu bilsin ki, baskı politikaları asla sonuç vermeyecektir” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER