A3 Haber

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Ahlatlıbel zirvesi iki saat sürdü

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Ahlatlıbel zirvesi iki saat sürdü

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Ahlatlıbel zirvesi iki saat sürdü
Aralık 27
19:54 2022

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün Ankara’da bir araya geldi. İki liderin görüşmesi iki saat sürdü.

Millet İttifakı’nı oluşturan liderlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin yapılacağı Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’ne saat 19.33’te giriş yaptı. Kılıçdaroğlu’nun tesise girmesinden yaklaşık 10 dakika sonra Akşener de tesise geldi.

İki saat süren Ahlatlıbel zirvesi sona erdi.

Ahlatlıbel, altı siyasi partinin bir araya gelerek oluşturduğu ve kamuoyunda “Altılı Masa” olarak bilinen toplantıların ilkine ev sahipliği yapmıştı.

Şule Aydın’ın moderatörlüğündeki Kayda Geçsin programına katılan İYİ Partili Turhan Çömez, iki liderin görüşmesi hakkında şu sözleri dile getirdi:

  • Ahlatlıbel’de daha önce Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener, bir kere daha görüşmüşlerdi. Bu görüşme talebi Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Henüz gündemin ne olduğunu bilmiyoruz. Toplantıdan sonra şüphesiz bilgi sahibi olacağız. Şu anda neler konuşulduğu konusunda bir fikrimiz yok. Toplumda büyük bir ilgi uyandırmasını önemsedim. Saray da büyük bir dikkatle izliyordur bu görüşmeyi. Burada acaba bir çatlak mı, ayrışma mı var, onla ilgili birtakım temaslar mı kuruluyor şeklindeki kaygıların ya da yorumların hiçbirisi gerçek değil.
  • Altılı Masa güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Öte yandan zaman zaman görüş ayrılıkları şüphesiz olabilir. Ama genel konsept olarak bir uyuşmazlık, anlaşmazlık sözkonusu değil. Ümit ediyorum bu toplantıdan çıkacak karar Türkiye için büyük bir ümit ve heyecan oluşturacaktır.

İki saat süren toplantı sona erdi

İki liderin görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü. Halk TV muhabiri Şeyma Paşayiğit Zirve’den şu detayları aktardı:

İki lideri Ahlatlıbel Tesisi’nden ayrıldı. 19.41 sularında görüşme başladı. Basına kapalı yapıldı görüşme. Görüşmeye kurmaylar da katılmadı. Görüşme öncesi de sonrası da liderler açıklama yapmadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER