A3 Haber

Simide zam yolda: Ocak sonunda yedi lira olacak!

Simide zam yolda: Ocak sonunda yedi lira olacak!

Simide zam yolda: Ocak sonunda yedi lira olacak!
Ocak 04
08:31 2023

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, “Ankara’da ocak ayı itibarıyla yedi TL zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimal ile onaylanacak. Ocak ayının 20-25’i gibi simit yedi TL diyebiliriz” dedi.

ankahaber.net sitesinde yer alan habere göre Türkiye’nin birçok kentinde ekmek beş liradan satılıyor. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, en son ekim ayında yapılan zamla simidin beş TL olduğunu, ancak hammaddeye yüzde 200’ün üzerinde zam geldiğini söyledi.

Delibaş, şunları söyledi:

  • Ekmekte şu anda un sübvansiyonu olduğu için ekmek o yüzden beş TL. Yoksa ekmek de sekiz TL. Simit özel bir üründür. Bunun susamı yağı işçiliği daha fazladır. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an yedi TL’ye dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim.Ankara’da ocak ayı itibarıyla yedi TL, zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25’i gibi simit yedi TL diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak.
  • Geçen ay aldığımız odun şu an yüzde 200 zam yemiş durumda. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 300 elektrik ve gaza zam gelmiş. Geçen ekim ayı itibarıyla şu anın arasında sadece yüzde 60 susama zam geldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER