A3 Haber

Altılı masa bugün 10’uncu kez toplanıyor: Masada hangi konular karara bağlanacak?

Altılı masa bugün 10’uncu kez toplanıyor: Masada hangi konular karara bağlanacak?

Altılı masa bugün 10’uncu kez toplanıyor: Masada hangi konular karara bağlanacak?
Ocak 05
08:43 2023

Altılı masada yer alan siyasi partiler, yeni yılın ilk toplantısını bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.

“Hükümet programı” olarak da adlandırılan “temel politikalar” metnine liderlerin son noktayı koyması beklenen toplantıda, parlamento seçimine dönük ittifak ilkelerini belirlemek üzere yeni bir komisyonun kurulması gündemde.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “çok güzel bir çalışma yapıyoruz” diye tarif ettiği türbana anayasal güvence öngören anayasa değişikliği konusunda ortak tutum alınması önerisini gündeme getirmesi bekleniyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nden oluşan altılı masada yer alan siyasi partilerin liderleri bugün saat 12.00’de Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.

İttifak için komisyon kurulacak

Altılı Masa’nın önemli bir çalışma alanını ise seçim ittifakı oluşturacak. İttifak konusunda çalışma yapmak için bir komisyon kurulması da gündemde olacak.

Ancak gündemin yoğun olması da dikkate alınarak, ittifak komisyonunun 15 gün sonra yapılacak olan toplantıda da belirlenebileceği ifade ediliyor.

Hükümet programına nokta konulacak

Toplantıda, altılı masanın iktidara gelmesi halinde hükümet programının temelini oluşturacak olan temel politikalara ilişkin metnin, son kez liderler tarafından gözden geçirilerek, son noktanın konulması planlanıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER