A3 Haber

Kocaeli Üniversitesi’nde 2 binden fazla öğrenci okurken çalışmak zorunda kaldı

Kocaeli Üniversitesi’nde 2 binden fazla öğrenci okurken çalışmak zorunda kaldı

Kocaeli Üniversitesi’nde 2 binden fazla öğrenci okurken çalışmak zorunda kaldı
Ocak 10
16:46 2023

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin taşeron olarak çalışmak için başvurduğu “Öğrenci Çalışmaları” adlı grup, 2022’de 2 binden fazla öğrencinin aynı zamanda bir işte çalışmak zorunda kaldığını belirterek, çalışan öğrencilerin adlarını ve nerede çalıştıklarını paylaştı.

Her geçen gün derinleşen ekonomik kriz koşulları karşısında çaresiz kalan üniversite öğrencileri, okurken çalışmak zorunda kaldı.

Oza Haber’in aktardığı habere göre Öğrenci Çalışmaları’nın paylaştığı verilere göre 2022’de Kocaeli’de okuyan en az 2 bin 18 üniversite öğrencisi eğtimini sürdürürken, aynı zaman bir işyerinde çalışmak zorunda kaldı.

Öğrenciler Gratis, Formula, Ülker, Flormar, Kuehne-Ekol, Migros, Ceva, İzmit Civil, Gebze MNG, Kocaeli MNG, Arkas-Civil gibi firmalarda çalıştı.

Öğrenci Çalışmaları grup yöneticisi A.T. “Merhaba arkadaşlar 2022 yılında öğrenci çalışmalarında neler yaptık diye bir bakmak istedik. Birçok işte birçok arkadaşımızla beraber çalıştık. Dahil etmeyi unuttuğum işler de olabilir, çok zaman geçtiği için giden arkadaşların listeleri de tam olmayabilir ama sayımız yine de 2 bin civarı çıktı. Siz de bakmak isterseniz diye hepsini bir dosyada topladım 2022 yılında 2 bin arkadaşımızla beraber çalışmışız. Umarım bu yıl daha güzel işlerde, daha güzel koşullarda çalışma imkanımız olur Benimle çalışan arkadaşların hepsine teşekkür ederim” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER