A3 Haber

HDP öncülüğündeki Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini duyurdu

HDP öncülüğündeki Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini duyurdu

HDP öncülüğündeki Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini duyurdu
Ocak 11
13:00 2023

Emek ve Özgürlük İttifakı, 15 Ocak’ta İstanbul’da ilk büyük mitingini gerçekleştirecek. HDP milletvekilleri, mitinge katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim” şiarıyla 15 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingini düzenleyecek.

İttifak bileşenlerinin eş başkan, başkan ve sözcülerinin katılacağı miting saat 13.00’te başlayacak. Miting için kentin tüm ilçelerinde bildiri ve broşürler dağıtılmaya başlandı.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları ve Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, ilk ortak mitinge dair konuştu.

Hayat pahalılığı ve işsizliğin hat safhaya ulaştığına dikkati çeken Hatimoğulları, yaşanan sorunların temelinde iktidarın savaş politikalarının olduğunu söyledi. Hatimoğulları, Meclis’te savaşa ayrılan bütçeye işaret ederek, savaş maliyetinin halkın ekmeğinden kesildiğini söyledi.

Hatimoğulları, “Bu tek adam rejimi bir otoriter sistem ve istibdat rejimine doğru hızla adım atmaktadır. Biz de istibdat rejimine karşı özgürlükleri savunmak üzere mitingimizi düzenliyoruz. En basit insan hakkının dahi hayata geçirilmediği, anayasanın çiğnendiği, özgürlüklerin bu kadar kısıtlandığı bir dönemde bizler de özgürlüklerimizi talep ediyoruz. Yani istibdatta karşı özgürlük diyeceğiz” dedi.

İstanbul’daki tüm kesimleri mitinge çağıran Hatimoğulları, şunları söyledi: “Daha örgütlü, daha cesaretli durmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. O yüzden İstanbul’un değerli halkları, emekçileri, yoksulları, kadınları, doğa ve insan hakları savunucuları hep birlikte büyük bir dayanışma ile iktidara karşı mitingimizi demokrasi şölenine çevirelim. İktidarın istibdat rejimine karşı demokrasi ağacını hep birlikte büyütelim.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER