A3 Haber

The Economist’in Erdoğan kapağına saraydan tepki

The Economist’in Erdoğan kapağına saraydan tepki

Ocak 20
10:53 2023

2023 seçimlerine aylar kala The Economist dergisi dikkat çeken bir kapakla çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanması halinde Türkiye’nin diktatörlüğe dönüşebileceği iddia etmişti. Economist’in kapağına Ankara’dan tepki gecikmedi.

Britanya merkezli The Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iktidarına ilişkin hazırladığı dosyada, Türkiye’nin “kusurlu demokrasisinin Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde diktatörlüğe dönüşebileceğini” ileri sürdü. Buna tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, The Economist’tekilere “sözde gazeteciler” dedi.

The Economist dergisi, yeni sayısında Erdoğan iktidarına odaklandı. “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde: Erdoğan’ın İmparatorluğu üzerine özel bir rapor” başlıklı dosyanın kapağına Türk bayrağındaki hilale Erdoğan’ın silueti yansıtıldı.

Fahrettin Altun’dan tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun bu kapağa sosyal medya hesabından tepki gösterdi, “The Economist, entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü” dedi.

Altun, devamında şunları kaydetti: “Çirkin manşetler ve kışkırtıcı görseller, sözde dergilerini satmalarına yardımcı olabilir, bu yüzden dahiyane pazarlama teknikleri için onları tebrik ediyoruz! Ancak izleyicilere bunun ucuz propaganda ve dezenformasyona dayalı sansasyonel bir gazetecilik olduğunu hatırlatmalıyız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER