A3 Haber

İYİ Parti İzmir’de kazanan belli oldu: Sinan Bezircioğlu yeni il başkanı

İYİ Parti İzmir’de kazanan belli oldu: Sinan Bezircioğlu yeni il başkanı

İYİ Parti İzmir’de kazanan belli oldu: Sinan Bezircioğlu yeni il başkanı
Ocak 22
18:38 2023

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı için yapılan seçimlerinin kazananı Sinan Bezircioğlu oldu. Bezircioğlu rakibi Ülkü Dogan’ı 14 oy farkla geçerek yeni il başkanı oldu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, İYİ Parti İzmir’de bugün itibariyle İzmir İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi düzenlendi. Düzenlenen kongrede taraflar seçim öncesi konuşma yaparak, destekçilerinden oy istedi.

İYİ Parti TBMM Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu’nun konuşması esnasında Doğan ve Bezircioğlu’nu destekleyen taraflarında seçim gerginliği yaşandı. Gerginlik kısa sürede önlendi.

Yapılan kongre konuşmalarının ardından, İYİ Partili üyeler, saat 13.00 itibariyle oylarını kullanmaya başladı.

Yaklaşık olarak 5 saat süren oylama 17.00 itibariyle son buldu. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı seçimleri için belirlenen sürenin bitmesinin ardından sayıma geçen kurul, kazanan kişiyi açıkladı.

Alınan bilgiye sandıkta kullanılan 657 delege oy kulandı oyların 621’i geçerli sayıldı. Başkanlık seçiminde 333 oy alarak yeni başkan Sinan Bezircioğlu oldu. Rakibi Avukat Ülkü Doğan ise 319 oy alarak, başkanlık yarışında Bezircioğlu’na 14 oy farkla yenildi.

Oylamanın açıklanmasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, salonu terk etti.

İl Başkanlık yarışını 14 farkla kazanan Bezircioğlu, yeni başkanlık dönemi için oldukça heyecanlı olduğunu belirtti.

Sinan Bezircilioğlu kimdir?

1976 yılında İzmir’de doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir Amerikan Kolejinde, üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını da İngiltere Manchester’da Salford Üniversitesi’nde İşletme (MBA) üzerine yapmıştır. 2001 yılından beri iş hayatında serbest çalışmakta olup, inşaat, eğitim ve otomotiv sektörlerinde faaliyet göstermektedir. İş hayatının yanısıra, sosyal hayatta Altınordu Spor Kulübü’nün, İzmir Kayserililer Derneği’nin, Tosyöv İzmir Destekleme Derneği’nin ve İzmir Konak Müteahhit ve İşadamları Derneği’nin başkanlığını yapmaktadır. Evli ve 12 yaşında bir erkek çocuk babasıdır.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER