A3 Haber

Kudüs’te bir saldırı daha: Biri ağır iki İsrailli yaralı, saldırgan 13 yaşında…

Kudüs’te bir saldırı daha: Biri ağır iki İsrailli yaralı, saldırgan 13 yaşında…

Kudüs’te bir saldırı daha: Biri ağır iki İsrailli yaralı, saldırgan 13 yaşında…
Ocak 28
17:19 2023

İsrail’in Kudüs kentinde dün akşam saatlerinde sinagogdan çıkan halka, bir saldırganın ateş açması sonucu yedi kişinin ölmesinin ardından bugün bir saldırı daha meydana geldi. Yine aynı şekilde düzenlenen silahlı saldırıda biri ağır, iki İsraillinin yaralandığı bildirildi. İsrail polisi saldırganın 13 yaşında olduğunu ve yaralı şekilde yakalandığını duyurdu.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Silvan Mahallesinde silahlı bir saldırı daha yaşandı.

İsrail polisi saldırıyı düzenleyen kişinin 13 yaşında bir çocuk olduğunu duyurdu.

Saldırganın yaralı olarak yakalandığı ve olay yerine takviye polis birlikleri gönderildiği belirtildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’ndan yapılan açıklamada ise, saldırıda biri ağır iki İsraillinin yaralandığı duyuruldu. Ağır yaralanan 22 yaşındaki İsrailli ile 45 yaşındaki diğer yaralının olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Dün ne olmuştu?

İsrail’in Kudüs kentinde dün akşam saatlerinde sinagogdan çıkan halka, bir saldırganın ateş açması sonucunda yedi kişi ölmüş, üç kişi yaralanmıştı. Polis, saldırganın Kudüs’te yaşayan 21 yaşında bir erkek olduğunu, olay yerine araçla gelerek Şabat sebebiyle dua edenlerin sinagogdan çıkmasını beklediğini ve daha sonra çıkanlara ateş açtığını belirtmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER