A3 Haber

Boğaziçi mezunları, BÜMED’in tahliyesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararına rağmen kampüse alınmadı

Boğaziçi mezunları, BÜMED’in tahliyesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararına rağmen kampüse alınmadı

Boğaziçi mezunları, BÜMED’in tahliyesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararına rağmen kampüse alınmadı
Ocak 31
19:49 2023

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) üniversite yerleşkesindeki lokalinin tahliyesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen, dernek yöneticileri ve eşyaları içeri alınmadı. “Diyalog yolları da tükenirse mahkeme kararını tanımayan ve uygulamayan yetkililer, idareciler hakkında maalesef gerekli hukuki ve cezai yollara başvurmamız gerekir” açıklamasını yapan Avukat Ozan Güner, içeri alınmamalarına ilişkin tutanak tuttu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Ocak’ta, BÜMED’in kampüs içindeki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar, bu durumu protesto etmiş ve kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmışlardı. Kaymakamlık, tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini BÜMED’e 27 Ocak’ta resmi olarak bildirmiş, dün sabah erken saatlerde polis eşliğinde tahliye işlemleri başlatılmıştı.

Tahliye sırasında BÜMED Yönetim Kurulu üyelerinin kampüse girişi engellenmişti. Polis ve güvenlik görevlileri ile BÜMED yöneticileri arasında tartışma yaşanmıştı. Duruma tepki gösteren dernek yöneticileri, “Evin sahibi evde olmadan evi tahliye edemezsiniz. Bu kararın uygulanması yanlış” açıklamasını yapmışlardı. Müzakerelerin ardından güvenlik görevlileri, sadece derneğin saymanını, cep telefonunun kapalı olması şartıyla içeri almıştı.

Tahliye işleminin bitmesinden sonra ise mahkeme, derneğin başvurusunu yerinde bularak yürütmeyi durdurma kararı vermişti. BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, avukat Ozan Düner ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, tahliye edilen eşyaları bugün tekrar lokale getirmek istedi. Fakat güvenlik görevlileri, üniversite yetkililerinin 3 gün boyunca eşyaları ve BÜMED üyelerini içeri almama kararı aldıklarını bildirerek kimseyi içeri almadı.

Yazılı kararı görmek isteyen dernek üyelerine ve avukata karar gösterilmedi. Bunun üzerine avukat Ozan, kampüs önünde tutanak tuttu.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER