A3 Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan GSM şirketlerine mobil verici çağrısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan GSM şirketlerine mobil verici çağrısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan GSM şirketlerine mobil verici çağrısı
Şubat 08
14:51 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bölgede cep telefonu ve internete ulaşımın zor olduğunu belirterek, GSM şirketlerinin acil şekilde çok daha fazla mobil verici kurması gerektiğini söyledi.

 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem, 10 ili etkiledi. Arama-kurtarma ve yardım çalışmaları devam ederken, bölgeden ölü ve yaralı haberleri gelmeye devam ediyor.

Büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş depreme ilişkin olarak Twitter’dan mesaj paylaştı.

Savaş, şunları kaydetti:

“Deprem nedeniyle şehrimizde ne yazık ki büyük bir yıkım yaşanmıştır. Büyükşehir Belediye binamız ve birçok hizmet binamız tamamen çökmüştür. Bilgisayar ortak iletişim ağımız kullanılamamaktadır.

Hatay’da cep telefonu ve internete ulaşım hala çok büyük oranda mümkün olmamaktadır, GSM şirketlerinin acil şekilde çok daha fazla mobil verici kurması gerekmektedir.

Değerli hemşehrilerimizin, destekleri yeterli şekilde alabilmesi için mümkün olduğunca toplanma alanlarında bulunmaları ve hasarlı binalardan uzak durmaları büyük önem arz etmektedir.

Başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederiz. Şehrimize, bölgemize, ülkemize çok geçmiş olsun. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER