A3 Haber

Osmaniye’de yakınlarının enkazdan çıkarılmasını bekleyen vatandaş: Hükümet yok, Allah belasını versin böyle sistemin!

Osmaniye’de yakınlarının enkazdan çıkarılmasını bekleyen vatandaş: Hükümet yok, Allah belasını versin böyle sistemin!

Osmaniye’de yakınlarının enkazdan çıkarılmasını bekleyen vatandaş: Hükümet yok, Allah belasını versin böyle sistemin!
Şubat 10
21:59 2023

Depremin beşinci gününde Osmaniye’de Bilge Apartmanı enkazında yakınlarının sağ çıkmasını bekleyen vatandaş, “İnsanlar aç, susuz, soğukta, belediye başkanı da gelemedi, biz siyaset yapmıyoruz. Hükümet yok şu anda. İnsanlar evlerine giremiyor, elektrik yok, su yok. 3-4 gündür neredesiniz? Allah belasını versin böyle sistemin” dedi.

ankahaber.net sitesindeki habere göre Osmaniye’de depremin yaşandığı bölgede beşinci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İstasyon Caddesi’nde bulunan Bilge Apartmanı’nın enkazında arama kurtarma çalışmalarını izleyen bir vatandaş; “Anlatamayız, artık ağlayamaz olduk. Abimin karısı, kızı, biri 6 aylık biri 5 yaşında oğlu…Bilemiyorum inan ki” dedi.

“Günahı yetkililere, vebali günahı onlara, çeksinler”

Başka bir vatandaş, enkazdaki arama çalışmalarına geç başlandığını belirterek, “Erken mi başladı sence? Dört tane canımız var, bunların günahı yetkililere, vebali günahı onlara, çeksinler. İki tane torunum var, bir gelinim var bir de gelinimin annesi” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın “Osmaniye’de çalışmalar tamamlanmak üzere” sözlerinin hatırlatılmasına karşılık; “Yetkili gelmedi ki buraya yetkili görsün, kimse gelmedi ki buraya, bu insanlara bir WC bile yok, bayanlar herkes yerde oturuyor. Ben İstanbul’dan geliyorum, yeğenim burada peki cenazesi çıkarsa ben o cenazeyi nasıl götüreceğim İstanbul’a” diye gösterdi.

“İşi siyasete sürmeyi boş ver, sen bana cenaze arabası bulacak mısın”

Vatandaşlar yardımların el yordamıyla çevre köylerden, kentlerden geldiğini belirttikleri sırada bir vatandaşın “Allah devlete zeval vermesin” sözleri sonrası bölgedeki vatandaşlar “Devlete niye zeval versin. Devlet hepimizin devleti” diyerek tepki gösteri. Başka bir vatandaş, “İşi siyasete sürmeyi boş ver, sen bana cenaze arabası bulacak mısın” dedi.

“Belediyeler artık rantı bıraksınlar, bu insanlar artık sağlam binalarda otursunlar”

Artvin’de torunlarını ve gelini için Osmaniye’ye geldiğini anlatan vatandaş, “Burada dişi tırnağında çalışıyor insanlar, ben asıl siyasilere diyorum. A parti, B parti, belediyelere; böyle çürük binalar yaptırmasınlar. Kader budur derseler yine biz yanarız. Japonya’da niye bir tane ölüm olmuyor? 9 küsur şiddetinde deprem oldu. Belediyeler artık rantı bıraksınlar. Bu insanlar artık sağlam binalarda otursunlar” diye konuştu.

Enkazdaki arama kurtarmalarına çalışan ve apartmanda akrabalarının olduğunu söyleyen genç bir vatandaş dört gündür yaşadıklarını durumu şu sözlerle özetledi:

“Allah belasını versin böyle sistemin”

  • DEVA’nın başkanı geldi, CHP’nin başkanı geldi düşün ama Osmaniye’de hizmet yok şu anda öldü. Kimse gelmedi (devlet yetkilileri), geldiler depremin birinci günü Derya Yanık’la beraber, hiçbir şekilde müdahale olmadı. İnsanlar aç, susuz, soğukta, belediye başkanı da gelemedi, biz siyaset yapmıyoruz. Hükümet yok şu anda. İnsanlar evlerine giremiyor, elektrik yok, su yok. 3-4 gündür neredesiniz kardeşim. Rezillik diz boyu. Allah belasını versin böyle sistemin.
  • İnsanlar temizlik ihtiyaçlarını karşılayamıyor, tuvalet yok, banyo yok hiçbir şey yok. OHAL uygulandı ekmek ücretsizdi, ekmeği şu an 10 liraya satıyorlar düşün. Normalde 5 lira satılıyordu. Bu zihniyette bir ülkemiz var, hükümetimiz var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER