A3 Haber

Kılıçdaroğlu SPK’nin önüne gitti: Soyguna izin vermeyeceğiz

Kılıçdaroğlu SPK’nin önüne gitti: Soyguna izin vermeyeceğiz

Kılıçdaroğlu SPK’nin önüne gitti: Soyguna izin vermeyeceğiz
Şubat 13
14:28 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce söylediği üzere, deprem bölgesindeki ziyaretlerinin ardından, kurmaylarıyla birlikte Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gitti.

Kurum önünde açıklamalarda bulunan ana muhalefet lideri, deprem bölgesinde yaklaşık 380 bin küçük tasarruf sahibinin soyulduğunu ve bunun bir kurumun şemsiyesi altında yapıldığını söyleyerek, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül’e istifa çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu:

  • Deprem bölgesine gitmeden önce buraya geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiğini, ayrıntıları sayın başkandan öğreneceğimi söylemiştim. Deprem bölgesinden dün döndüm. Bugün buradayım. Önce sayın başkan görüşecek dediler ama sonra başkan görüşmekten imtina etti. Sanırım saraydan izin alamadı.
  • Türkiye’de hiç kimsenin soyulmasına izin vermek gibi bir geleneğimiz yoktur. Hele ki enkaz altında daha insanlarımız varken, deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem! Rakam olarak; yaklaşık 380 bin tasarruf sahibi açık ve net şekilde soyulmuştur.
  • Deprem sırasında bir insanın soyulması ne demektir? Ve bunu bir kurum yapıyorsa, bu bir kurumun şemsiyesi altında yapılıyorsa herkes buna itiraz etmelidir. Bu ülkede kimse sahipsiz değil. Böyle bir şey nasıl olur? Başkan istifa etsin! İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da istifa etsinler! Soyguna izin vermeyeceğiz! Yeter ya! Bu ülkede herkes soyulacak mı? İzin vermeyeceğiz!

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER