A3 Haber

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk Erdoğan’sız AKP’yi tartıştı

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk Erdoğan’sız AKP’yi tartıştı

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk Erdoğan’sız AKP’yi tartıştı
Şubat 20
10:19 2023

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, deprem felaketi sonrasında değişen siyasi iklimi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, diyanetin evlatlık fetvasını, Bülent Arınç’ın seçimlerin ertelenmesi yönündeki çıkışını, Necip Hablemitoğlu suikastı davasında gelinen son noktayı tartıştı.

Gazeteci Ahmet Nesin’in Youtube kanalında son gelişmeleri değerlendiren iki gazeteci, değişen siyasal iklimin önümüzdeki seçimlere nasıl yansıyacağı konusunda görüşlerini paylaştılar. Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için iktidarın yaptığı planların deprem felaketi nedeniyle bozulduğunu savundu. Nesin, ortayla çıkan tabloda Erdoğan’ın seçimlerin ertelenmemesinden yana tavır takınmasının normal olduğunu belirterek, bir yıl ertelenecek seçimlerde Erdoğan’ın kayıplarının daha fazla olacağını savundu. Nesin AKP’nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç’ın seçimlerin ertelenmesi çağrısının da Erdoğan’dan bağımsız olduğunu, AKP içinde Erdoğan sonrası ya da Erdoğan’ın olmadığı yeni oluşumların varlığının ortaya çıktığını söyledi.

Gazeteci Serdar Öztürk ise, deprem sonrası yaşanan gecikme ile ilgili birbirinin zıttı iki senaryo olduğunun altını çizerek, ortaya çıkan sonucun AKP içinde tartışma yaşandığının en büyük delili olduğunu savundu. Öztürk Bülent Arınç’ın erteleme çabalarının da böyle bir çalışmanın sonucu olabileceğini belirterek, Erdoğan’ın son MYK toplantısında Arınç’ın çıkışına tepki gösterdiğini savundu.

Gazeteci Ahmet Nesin’in Youtube kanalındaki programda konuşularların ayrıntılarını aşağıda izleyebilirsiniz.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER