A3 Haber

Buldan: En demokrat adayı halkımız biliyor, önümüzdeki günlerde isim bazında da paylaşırız

Buldan: En demokrat adayı halkımız biliyor, önümüzdeki günlerde isim bazında da paylaşırız

Buldan: En demokrat adayı halkımız biliyor, önümüzdeki günlerde isim bazında da paylaşırız
Mart 23
17:35 2023

“Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Biz Türkiye’de özgürlüklerin ve adaletin, hukukun kazanmasını istiyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, en demokrat adayın hangisi olduğunu halkın bildiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, düzenlediği basın toplantısında, Depreme Yönelik Tespitler ve Çözümler Belgesini açıkladı.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buldan, “14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyeceksiniz?” sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

  • Dün çok kapsamlı bir değerlendirmeyle görüşümüzü açıkladık. Cumhurbaşkanı adayımızı çıkaracağımızı deprem öncesinde belirtmiştik. Ancak yaşanan depremden sonra tutumumuzda bir değişiklik yaptık. Depremin yönetilemediğini, depremin yaşandığı yerlerde hükümetin yetersizliğini gördüğümüz için tutumumuzu bir kez daha gözden geçirdik. AKP-MHP hükümetinin ülkeyi yönetemediği bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu ülkede daha demokratik, daha özgürlükçü, bütün mağduriyetlere karşılık verecek bir anlayışın yerleşmesi için deprem sonrasında bu tutumumuzu gözden geçirdiğimizi ifade ettik.
  • Bir isim açıklamadık ancak biz Türkiye’de bir değişim ve dönüşümden yanayız. Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Biz Türkiye’de özgürlüklerin ve adaletin, hukukun kazanmasını istiyoruz. Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi de önümüzdeki günlerde muhtemelen isim bazında da ifade ederek kararımızı daha net bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. En demokrat adayın hangisi olduğunu insanlarımız, halkımız biliyor.

Buldan, HDP seçmeninin yoğun olduğu deprem bölgesinden büyük göç yaşandığını belirterek, “Bu durum oy kullanmaya yansır mı?” diye soran gazeteciye ise şöyle yanıt verdi:

  • Deprem illerine dönük çalışmalar yürütülüyor. Göç edenlerin nereye yerleştiğine dair çalışmalarımız ile orayı terk etmeyen vatandaşlarımız için çalışmalarımız ivedilikle yürütülüyor. İnsanlarımız nerede oy kullanmak istiyorsa onları taşıyarak oy kullanmalarını sağlayacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER