A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan bir kez daha “seccade” açıklaması: “Görmedim, samimi olarak üzgünüm…”

Kılıçdaroğlu’ndan bir kez daha “seccade” açıklaması: “Görmedim, samimi olarak üzgünüm…”

Kılıçdaroğlu’ndan bir kez daha “seccade” açıklaması: “Görmedim, samimi olarak üzgünüm…”
Nisan 01
21:13 2023

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün sosyal medyada seccade fotoğrafı üzerinde durdurduğu fotoğrafı gündem olmuştu. Katıldığı iftar programında konuşan Kılıçdaroğlu, “Samimi olarak üzgünüm” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı bir iftar yemeğinden sonra çekilen fotoğrafta yerde seccade unutulması gündem olmuştu.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı, salon kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

  • Dün akşamdan bu yana saldırı malzemesi ettikleri fotoğraf karesi ile ilgili sadece iki kelam edeceğim. İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam, öyle bir alışkanlığım da yoktur. Öyle de yetişmedim, herkesi kucaklarım, herkese saygı duyarım. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı, salon kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim, ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm.
  • Ben, ailem, eşim, çocuklarımız, asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez, bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, hayat görüşüme ve var oluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan, siz samimi Müslümanlara söylüyorum ve sözlerime yeniden başlıyorum.
  • İslamiyet hangi tarzda yönetildiğinizle değil nasıl yönetildiğinizle ilgilidir. Bizim inancımızda, bizim demokrasi anlayışımızda yönetimin temelini adalet oluşturur. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz. Devletin dini adaletse her birimiz tek tek adalet için mücadele etmek zorundayız. Bugün yaşadığımız problemlerin tamamı adaletsizlikten kaynaklanıyor. Adalet dediğiniz sadece mahkeme salonlarında tecelli etmiyor eğer kul hakkı yeniyorsa büyük bir adaletsizlik var demektir ve ona karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumamız gerekiyor. Adaletin bu topraklara gelmesi için, adaletin sağlanması için 6 lider bir aradayız ve bu ülkeye ne olursa olsun bedeli ne olursa olsun adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Hepimiz söz verdik. Sözümüzün arkasında da duracağız. Adalet aynı zamanda Beytülmal’e el uzatmamaktır. Beytülmal’e el uzatanlar adalet getiremezler, adaleti sağlayamazlar. Toplanan her kuruş verginin hesabını vermeyenler adaleti getiremezler. Biz vatandaşın hak ve hukukunu kim olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan koruyacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER