A3 Haber

Avrupa’da elektrikli scooter kiralanmasını yasaklayan ilk kent Paris oldu

Avrupa’da elektrikli scooter kiralanmasını yasaklayan ilk kent Paris oldu

Avrupa’da elektrikli scooter kiralanmasını yasaklayan ilk kent Paris oldu
Nisan 03
13:01 2023

Fransa’nın başkenti Paris’te, elektrikli scooter kiralama hizmetinin devam edip etmemesi için yapılan referandumda yüzde 89,3 “hayır” çıktı.

Fransız basınındaki haberlere göre, Parisliler, kentte yaklaşık 200 noktada kurulan sandıklarda, yerel saatle 09.00-19.00’da elektrikli scooter kiralama hizmetine “evet” veya “hayır” demek için oy kullanmaya gitti.

Belediyenin girişimiyle yapılan ve kent sakinlerinin yüzde 8’inin katıldığı referandumda yüzde 89,3 “hayır” çıktı. Böylelikle “Avrupa’da elektrikli scooter kiralama hizmetinin yasaklandığı ilk şehir” Paris oldu.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, sosyal medya yaptığı açıklamada, 100 binden fazla kişinin oy kullandığını belirterek “Bu, yerel demokrasi için büyük bir zaferdir” ifadesini kullandı. Hidalgo, yasağın 1 Eylül’e kadar yürürlüğe gireceği bilgisini paylaştı.

Paris’te elektrikli scooter kiralama hizmeti veren Dott, Lime ve Tier Mobility şirketleri, katılımın az olması nedeniyle referandumu eleştirerek temsiliyet oranının kapsayıcı olmadığını iddia etti. Şirketler, yasaktan her ay yaklaşık 400 bin kullanıcının etkileneceğini savundu.

Caddelere bırakıldığı, yaya geçişlerini engellediği için tepki gösteriliyordu

Fransa’da yılda 2,5 milyon kişi, elektrikli scooter hizmetinden yararlansa da scooter, caddelere bırakıldığı ve yaya geçişlerini engellediği gerekçesiyle tepki çekiyordu. Daha çok gençlerin ve turistlerin tercih ettiği elektrikli scooter kazalara da karışıyordu.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER