A3 Haber

Gazeteci-yazar Umur Talu TİP’in milletvekili adaylığı teklifini kabul etti

Gazeteci-yazar Umur Talu TİP’in milletvekili adaylığı teklifini kabul etti

Gazeteci-yazar Umur Talu TİP’in milletvekili adaylığı teklifini kabul etti
Nisan 06
20:30 2023

Editör, yönetici ve yazar olarak Türkiye’de gazeteciliğin çeşitli kademelerinde ögrev yapan Umur Talu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) yönetiminden gelen milletvekili adaylığı teklifini kabul etti. Kararı, TİP Genel Başkanı Erkan Baş duyurdu.

Gazeteci-yazar Umur Talu, 14 Mayıs seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında kendi listesiyle girecek olan TİP’in milletvekili adaylığı teklifini olumlu yanıt verdi.

Talu’nun kararını, TİP Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu: “Basın dünyamızın önemli ismi, her zaman haksızlığa uğrayanın yanında olan sevgili Umur Talu, milletvekili adaylığı teklifimizi kabul ederek bizi sevindirdi. Kendisine teşekkür ediyorum.Özgür bir basın için mücadelemizi mutlaka kazanacağız.”

Umur Talu kimdir?

Umur Talu, ilk, orta, liseyi Galatasaray Lisesi’nde yatılı okudu. 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde Demiryolu İşçileri Sendikası ve Marmara Boğazları Belediyeler Birliği’nde çalıştı. Günaydın gazetesinde başladığı gazeteciliği, Güneş, Cumhuriyet, Milliyet, Hürriyet, tekrar Milliyet, Star, Sabah, Habertürk’te sürdürdü. Muhabirlik, ekonomi servisi yönetmenliği, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, köşe yazarlığı, kısa süre Paris temsilciliği yaptı. Medyakronik başta olmak üzere, çok sayıda web sitesi ile dergide makaleleri yer aldı. Birkaç dönem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na seçildi, başkan yardımcılığında bulundu. İstanbul Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim fakültelerinde ders verdi.

1998’de Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ni hazırladı. Çalışmaları Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü, iki kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Köşe Yazısı Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ödülü başta olmak üzere, çeşitli mesleki ödüllere değer görüldü. Aynı yıl, üç farklı gazetecilik örgütünden köşe yazarı ödülü aldı.

Sosyal Demokrasi, Fransa Bölümü (Turhan) Uçuran Bey Postanesi (Milliyet), Dipsiz Medya (İletişim), Bedelli Gazetecilik (Everest), Senin Adın Corona Olsun (Literatür) kitapları yayımlandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER