A3 Haber

Erdoğan İzmir’de konuştu: Bay Bay Kemal, Kandil’in temsilcileriyle ne görüştün?

Erdoğan İzmir’de konuştu: Bay Bay Kemal, Kandil’in temsilcileriyle ne görüştün?

Erdoğan İzmir’de konuştu: Bay Bay Kemal, Kandil’in temsilcileriyle ne görüştün?
Nisan 29
18:38 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir mitinginde sık sık PKK üzerinden muhalefete eleştirilerde bulunarak Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na yönelik “Terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla görüşmeler yapmadık. Kandil’in parlamentodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardında acaba Bay Bay Kemal ne görüştü? Şunu bir açıklasana” dedi.

Erdoğan, rahatsızlığının ardından ilk mitingini İzmir’de yaptı. Burada vatandaşlara seslenen Erdoğan sık sık PKK üzerinden muhalefete yüklendi.

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Terör örgütleriyle, parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla görüşmeler yapmadık. Kandil’in parlementodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardında acaba Bay Bay Kemal ne görüştü? Şunu bir açıklasana… Bu seçim Bay Bay Kemal’i uğurlama seçimi olmalı. Bu katılımı görünce anladım ki İzmir kararını vermiş” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Biliyorsunuz, son birkaç gündür doktorlarımızın tavsiyesi üzerine şehir programlarına katılamadım. Fakat bugün, Ankara’dan canlı bağlantı ile iştirakler oldu. İstanbul’da TeknoFest’te gençlerle buluşarak yeniden milletimizle ruberu programlarımıza geri döndük. İstanbul’da 360 bin kişiyle bir aradaydık. Gençlik kiminle nerede nasıl yürüyeceğini gayet iyi biliyor.
  • Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu’ndan aldığımız ilhamla alnımıza ne yazılmışsa onun geleceği inancıyla yürüyerek bu günlere geldik.
  • Vesayetin tehditlerinden korkmadık, terör örgütlerinin saldırılarından ürkmedik. Terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla görüşmeler yapmadık. Kandil’in parlementodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardında acaba Bay Bay Kemal ne görüştü? Şunu bir açıklasana… Bu seçim Bay Bay Kemal’i uğurlama seçimi olmalı. Bu katılımı görünce anladım ki İzmir kararını vermiş.
  • Ben bugün bu muhteşem katılımı görünce, size inanıyorum. İzmir kararını vermiş. Gereğini yapacağına da inanıyorum. Zira konuşuyor; sürekli bir şeyler söylüyor. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor.
  • Biz ne gerekiyorsa yaptık Bay Bay Kemal, sen İzmir’i çöpten çamurdan çıkaramadın.
  • Son hafta TCG Anadolu Alsancak Limanı’na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin. Bu fırsatı bir daha bulamazsınız.
  • Türkiye Yüzyılı’nı siz kuracaksınız. BU muhteşem katılımı görünce Türkiye Yüzyılı’na büyük bir güvenle bakıyorum.
  • Her dönem olduğu gibi bugün de karşımıza birileri çıktı. Eski Türkiye hayaleti, 9’lu masa olarak arz-ı endam eyledi. Belediye başkanları var mı 9’lu masada, PKK’nın uzantısı var mı? Düşünün bu masadan ne çıkar. Bay Bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanı yardımcılığı hediye etti. Zannediyor ki onları yanına almak suretiyle işi bitireceğim. Bu millet sana yürü Kemal demeyecek. Ben size inanıyorum. Çünkü bu masa öyle bir masa ki görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri büğrü ayaklar olur? Biri HDP ve onun üzerinden PKK’ya sözler verildiğini söylüyor, öteki inkar ediyor. Benim İzmir’li kardeşlerim bu Kandile evet der mi ya? En güzel cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta verecek.
  • İki haftamız var çalışıyoruz ve bunları sandığa gömüyoruz. Biri tefecilerden 300 bin dolar buldum getireceğim diyor. Bulduysan al gel, sen getirdin de biz niye getirdik dedik mi? Nereye diyorsan oraya ver. Bunlar esrar eroin kaçakçısı, onlardan getirecek. Bu milletin aile kurumu sağlamdır sağlam. Bu milletten LGBT’ci çıkmaz. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Dimdik, adam gibi adam, bizim ailelerimiz böyle
  • Onların anladığı dilden söylüyorum: Siz ne ayaksınız yahu?
  • Kimsenin hakkının çiğnenmesine, özgürlüğünün sınırlanmasına izin vermedik.. Siz bakmayın yine birilerinin köken ve mezhep istismarına. Artık o eski Türkiye geride kaldı. Bunlar ömürleri boyunca tek bir eserleri olmayan çapsızların son çırpınışlarıdır.
  • Haklarını yemeyelim, yalan söylemeye, iftira atmaya gelince bunların üstüne yok. Son seçimlerde belediye kazandığı yerlerde ulaşımı, sütü, hayatı bedava yapacaklarını söylemişlerdi. Çiftçiye bedava traktör dağıtacaklardı. İzmir her yağmurda sele teslim olmuyor mu? İzmir’de bunlar tarafından başlatılıp bitirilen kentsel dönüşüm var mı?
  • Eksiklerimiz vardır ama söyleyip de yapmadığımız yok. Bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir. Aralarında FETÖ’nün adayı var, PKK’nın adayı var, bir tek sizlerin adayı yok. Benim tanıdığım İzmir, kendini hiçe sayan bu kibir masası sandıkta darmadağın eder. Bu masayı sandığa gömer. İzmir’in dağlarında açan çiçekleri, babalarının malı sanarak sağa sola peşkeş çekenlere verilecek en iyi cevap, İzmir’in sandıkta geleceğine sahip çıktığını göstermesidir.
  • 14 Mayıs her türlü farklılığın ötesinde ülkesinin ve milletinin geleceğini düşünenlerin Türkiye Yüzyılı etrafında toplandığı bir seçim olacaktır. Kazanımların yarıda kalmasını isteyenlerin iradesini sandığa yansıttığı bir seçim olacaktır. Gazi Mustafa Kemal’in bir asır önce İzmir’den işaret ettiği kalkınma atılımını hedefine ulaştıran bir seçim olacaktır. Yerli ve milli duruşun zaferinin seçimi olacaktır. Biz bu duruşun temsilcisi olarak 14 Mayıs’ta desteğinize talibiz.
  • Cudi’de, Gabar’da bu teröristleri gömdük mü? Terörden ülkemizi temizledik mi? Allah’ın izniyle daha da temizleyeceğiz. Bay Bay Kemal ne diyor, Selo’yu cezaevinden çıkaracakmış. 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu mu? Şimdi nerede, Edirne Cezaevi’nde. Gelince bunları çıkaracağız diyor. Hatta bebek katili Apo’yu da çıkaracakmış. O zaman 14 Mayıs’ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım. İzmir, 14 Mayıs’ta bizimle misin? Maşallah. İzmir’e de bu yakışır.
  • Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık dedim. Ülkemizin tamamını geçmişte eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduk. İzmir’e 223 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 11 bin 415 adet yeni derslik inşa ettik.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER