A3 Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar’da petrol bulduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar’da petrol bulduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar’da petrol bulduk
Mayıs 02
20:05 2023

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı mitingde, Gabar Dağı’nda günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulunduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, toplanan kalabalığa bir ‘müjde’ daha vereceğini söyledi.

Gabar Dağı’nda petrol bulunduğunu duyuran Erdoğan, şunları söyledi:

“Yeni bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musun? Ey teröristler, işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre’ye 20 km mesafedeki petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip.

Yerin 2 bin 600 km derinliğinde bulduğumuz petrolü, bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık.

Günlük tüketimimizin 10’da 1’ini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe var mı, yok. Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz. Gabar’daki kuyumuza Aybüke Yalçın’ın adını verdik.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER