A3 Haber

The Economist’ten “Türkiye” sayısı: Demokrasiyi kurtar, Erdoğan gitmeli, oy kullan…

The Economist’ten “Türkiye” sayısı: Demokrasiyi kurtar, Erdoğan gitmeli, oy kullan…

The Economist’ten “Türkiye” sayısı: Demokrasiyi kurtar, Erdoğan gitmeli, oy kullan…
Mayıs 04
17:50 2023

Economist dergisi 6-12 Mayıs haftası bayilerde kalacak olan yeni sayısının kapağında Türkiye seçimlerine yer verdi. Derginin kapağı Twitter hesabından, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yenilgisinin küresel sonuçları olacak ve tüm demokratlara diktatörün yenilebileceğini gösterecektir” yazısıyla paylaşıldı.

“2023’ün en önemli seçimleri-Türkiye ve demokrasinin geleceği” başlığıyla çıkan, “Demokrasiyi kurtar”, “Erdoğan gitmeli”, “Oy kullan” gibi notlarla hazırlanan kapağa; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Yine heyecan yapmışlar. Ve eklemişler: “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek…” Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek” paylaşımıyla cevap verdi.

Economist’te bugün “Eğer Türkiye diktatörünü görevden alırsa, her yerdeki demokratlar cesaretlenmeli” başlığıyla yayımlanan yazıda “20 yıllık giderek artan otokratik yönetimin ardından” Tayyip Erdoğan’ın seçmenler tarafından görevden alınabileceği vurgusu yapılıyor.

6-12 Mayıs tarihlerinde raflarda olacak derginin kapağında büyük puntolarla, “2023’ün en önemli seçimi” yazıyor. Economist editörleri, sayıya, “Türkiye ve demokrasinin geleceği” alt başlığını attı.

Derginin kapak tasarımında üzerinde Türk bayrağı, “Erdoğan gitmeli”, “Demokrasiyi kurtarın” ve “Oy verin” yazan çıkartmalar bulunuyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER