A3 Haber

Rusya Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi: Seçime müdahale suçlamasını reddediyoruz, kim dediyse yalancıdır

Rusya Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi: Seçime müdahale suçlamasını reddediyoruz, kim dediyse yalancıdır

Rusya Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi: Seçime müdahale suçlamasını reddediyoruz, kim dediyse yalancıdır
Mayıs 12
14:34 2023

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada, “Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız” denildi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına Kremlin’den yanıt geldi.

Açıklamada, “Türkiye’de ana muhalefetin adayına bu iddiaları ileten her kimse yalancıdır” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şu ifadeleri kullandı: “Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Türkiye’de ana muhalefetin adayına bu iddiaları ileten her kimse yalancıdır Biz, Türkiye’yle ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz, zira Türkiye, şimdiye dek karşılaştığımız tüm bölgesel ve küresel sorunlarda çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tutum sergiledi.”

Kılıçdaroğlu ne  demişti?

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan hem Türkçe hem de Rusça yaptığı paylaşımda “Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin” açıklamasında bulunmuştu.

CHP lideri “Elimizde somut kanıtlar var

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Rusya’nın 14 Mayıs seçimlerine müdahale ettiği yönündeki açıklamasını yineledi ve CHP’nin elinde somut kanıt bulunduğunu söyledi.

Reuters’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Rusya’yı niçin seçimlere müdahale etmekle suçladığına” dair soruya “Eğer somut kanıtımız olmasaydı tweet atmazdım” yanıtını verdi.

CHP lideri, “Bir diğer ülkenin, bir parti lehine Türkiye’nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Tüm dünyanın bundan haberdar olmasını istedim. Bu çağrıyı bir tweet ile açıkça yapmamın sebebi bu” dedi.

Rusya, daha önce de başta ABD, Fransa ve Almanya olmak üzere başka ülkelerin seçim sürecine müdahil olmakla suçlandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Twitter’dan bir paylaşım yaparak Rusya’yı Türkiye’deki seçimlere müdahale etmekle suçladı.

“Deep fake içerikler ve kasetlerin arkasında siz varsınız” diyen Kılıçdaroğlu, “Elinizi Türk’ün devletinden çekin” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER