A3 Haber

Sinan Oğan: İkinci turda bedavadan destek yok, bakanlık taleplerimiz olacak

Sinan Oğan: İkinci turda bedavadan destek yok, bakanlık taleplerimiz olacak

Sinan Oğan: İkinci turda bedavadan destek yok, bakanlık taleplerimiz olacak
Mayıs 13
12:53 2023

Gazeteci Bahar Feyzan’ın sorularını yanıtlayan ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın açıklamaları dikkat çekti.

Oğan, seçimin ikinci tura kalması durumunda iki tarafla şartlarının kabul edilmesi halinde anlaşacağını söyleyerek, “Masaya oturduğumuz taraflarla taleplerimizi konuşacağız. Tabii biz bedavadan ortak olmayacağız bizim de cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık taleplerimiz olacak. Anlaşırsak hükümetin içinde yer alacağız. Anlaşamazsak da yolumuza bakacağız” dedi.

Seçime sadece bir gün kaldı Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmesinin ardından gözler ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’a çevrildi.

Seçimin ikinci tura kalması halinde izleyeceği yol sorulan Sinan Oğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a taleplerini sunacağını belirtti.

Oğan, ikinci tura kalması halinde kimi destekleyecekleri sorusuna, “Bizim ikinci tura kalamayıp ama ikinci turun sonucunu belirleyecek olmamız önemli. İstişare ile açıklayacağız bize oy verenlere soracağız, tabanımıza soracağız, bize imza verene soracağız, kamuoyunda bununla ilgili değerlendirme yapacağız. Masaya oturduğumuz taraflarla taleplerimizi konuşacağız. Taleplerimizin başında terörle aramıza mesafe koymak olacak. Tabii biz bedavadan ortak olmayacağız bizim de cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık taleplerimiz olacak. Anlaşırsak hükümetin içinde yer alacağız. Anlaşamazsak da yolumuza bakacağız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER