A3 Haber

Erdoğan: Eski sistem tartışmaları artık tamamen rafa kaldırılmalı

Erdoğan: Eski sistem tartışmaları artık tamamen rafa kaldırılmalı

Erdoğan: Eski sistem tartışmaları artık tamamen rafa kaldırılmalı
Mayıs 30
16:30 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin seçim sürecinde iftira ve yalanla propaganda yaptığını savunarak, “29 Mayıs’ta bankadan para çekmeyecek kimse, döviz kuru artacak dediler. Ne oldu? Hiçbir şey. Sırf üç-beş oy almak için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasına imza attılar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs’ta yapılan seçimin ardından bugün TOBB 79. Genel Kurulu’nda konuştu. Cumhurbaşkanı, 21 yıldır yalnızca hizmet siyaseti yaptıklarını söyleyerek, muhalefetin ise seçim süreci boyunca iftira ve yalanla propaganda yaptığını savundu. Bu seçimin sonuçlanmasıyla artık parlamenter sisteme dönüş isteğinin tamamen son bulmasını gerektiğini ifade eden Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne devam’ mesajı verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarı hikayesini beraber yazdık. Bundan sonra da aynı çizgide yürüyüp, farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız. Sorunlara ortak akılla çözüm arayacağız. İş dünyası, siyaset aklı beraber hareket edeceğiz.
  • Tarihimizin en önemli seçim süreçlerinden birini hamdolsun başarıyla tamamladık. 14 Mayıs’ta seçimlerin Meclis boyutu neticelendi. 28 Mayıs’ta da cumhurbaşkanlığı tamamlandı. Her ikisini de demokratik bir şekilde yapıp, hiçbir olumsuz hadisenin olmamasını sağladık.
  • Tüm mazlum ve mağdurlar bu seçimin kazananıdır. Milli irade bir kez daha en güzel şekilde tecelli etmemiştir. Halkımız önce Meclis’te çoğunluğu 323 vekille Cumhur İttifakı’na ardından cumhurbaşkanlığını yüzde 52,18 oyla şahsımıza vermiştir.
  • Bu kirli ittifaklar, bu kirli bir araya gelişler ne demokrasiye sığar, ne bu milletin ruh köküne, kültürel değerlerine sığar? Ki gereken cevabı milletimiz vermiştir. Eski sistem tartışmalarını artık tamamen rafa kaldırmalı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tekemmül ettirmeye odaklanmalıyız. Artık yeni şeyler söylemek gerek. Muhalefet de durup düşünmeli. Bu ülkede zaten muhalefet noksanlığı var.
  • Depremzedelerimizin hem vekil hem cumhurbaşkanlığı seçiminde bize yoğun destekleri için teşekkür ediyorum. Onlar bu süreçte yaralarını sararken bir yandan da tercihleri yüzünden hakarete maruz kaldı. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Deprem bölgelerini de en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Öncelikli gündemimiz onların yaralarını sarmak.
  • İş dünyamızın taleplerinin de farkındayız. Şimdiye kadar asla sorunlarınızı görmezden gelmedik. Her yıl bakanlarımla birlikte sizlerin sorunlarını istişare ettik, bu toplantılar vasıtasıyla çözümleri belirledik. İnşallah bundan sonra da bu adımları beraber atacağız.
  • Son zamanda adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vizeyi de halledeceğiz. Yolunuza çıkan engelleri ortadan kaldırmak için canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çabalarımızı sahte gündemlerle heba edemeyiz. Boşa harcayacağımız bir anımız bile yok. Altın değerinde bir beş sene kazandığımıza inanıyorum. Caddelerdeki o mutluluğu gördüm, gerçekten bu milletin bir evladı olduğum için rabbime şükürler olsun. Yükümüz ağır ama dolu dolu bir beş yılımız var.
  • Gördünüz siz de, seçim sürecinde ne iftiralar ne yalanlar söylediler. İnsanoğlu böyle bir şey yapar mı ya? Şu seçimi atlatalım diye, öyle söylediler. Ya senin belediye başkanların ne yaptı bir ispatlayın ya? 29 Mayıs’ta bankadan para çekmeyecek kimse, döviz kuru artacak dediler. Ne oldu? Hiçbir şey. Sırf üç-beş oy almak için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasına imza attılar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER