A3 Haber

Erdoğan, Kalın’ı şimdi de MİT Başkanı yaptı

Erdoğan, Kalın’ı şimdi de MİT Başkanı yaptı

Erdoğan, Kalın’ı şimdi de MİT Başkanı yaptı
Haziran 05
21:42 2023

Erdoğan tarafından daha önce “büyükelçi” unvanı verilen, sonra cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve başdanışman yapılan İbrahim Kalın, şimdi de yine Erdoğan tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na (MİT) getirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın’ı atadı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır” ifadeleri kullanıldı.

İbrahim Kalın kimdir?

  • İbrahim Kalın, Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak 1971’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde 1992’de lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tahsilini İslâm düşüncesi ve felsefe alanında Malezya’da tamamladı. George Washington Üniversitesi’nde beşerî bilimler ve mukayeseli felsefe alanında “Molla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkânı” başlıklı teziyle 2002’de doktor oldu. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nde akademik araştırmalar yaptı.
  • College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi.
  • 2005-2009 arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) kurucu başkanlığını yaptı. 2007’de “İslam ve Batı” başlıklı kitabı yayımlandı. 2014’de “Akıl ve Erdem”, 2015’de “Varlık ve İdrak”, 2016’da “Ben, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş” başlıklı kitapları yayımlandı.
  • 2011’de Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevellî heyeti üyeliğine atandı. 2019’dan itibaren İbn Haldun Üniversitesi’nde İslam felsefesi alanında lisansüstü öğrencilerine dersler verdi. Kalın, 29 Mayıs 2020’de profesör unvanını almıştır.
  • 2009’da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010’da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün ilk koordinatörü oldu.
  • 2012’de başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi. Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi.
  • 2014’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “büyükelçi” sıfatı verilerek cumhurbaşkanlığı sözcüsü tayin edildi. 2018’den itibaren Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerini de yürütmektedir.
  • Evli ve üç çocuk babasıdır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER