A3 Haber

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk değerlendirdi: CHP’de olağanüstü kongre

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk değerlendirdi: CHP’de olağanüstü kongre

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk değerlendirdi: CHP’de olağanüstü kongre
Haziran 12
13:22 2023

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ile A3 Haber yazarı gazeteci Serdar Öztürk, Yeni Marko Paşa isimli Youtube kanalında seçimler sonrasında CHP’de başlayan kurultay tartışmasını değerlendirdi.

Gazeteci Ahmet Nesin ile A3haber.com yazarı Serdar Öztürk, Nesin’in Yeni Marko Paşa adlı YouTube kanalında her hafta gerçekleştirdikleri programda, haftanın siyasi gelişmeleri ile iç ve dış gelişmelerini ele aldılar.

Gazeteci Ahmet Nesin, seçim sonuçlarının özellikle muhalefette yarattığı tartışmaya vurgu yaptı. Nesin, CHP’nin seçim başarısızlığını sadece Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklemenin doğru olmadığını savunarak, Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi getirmek istediği sosyal demokrat çizginin önemine dikkat çekti. Saçımın ardından Türkiye’de yaşanan gelişmelere de vurgu yapan Nesin, ekonomik gelişmelerin yaratacağı sonuçların kısa zamanda sonuçlarının görüneceğini bunun da Erdoğan iktidarının yerel seçimlere yönelik planlarının parçası olduğunu savundu.

A3haber.com yazarı Gazeteci Serdar Öztürk ise, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerden sonra ortaya çıkan sonuçların CHP içinde yarattığı tartışmayı durdurmadığını, kurultay açıklamasının ve MYK değişikliğinin tabanı tatmin etmediğini söyledi. Öztürk, CHP içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği olağanüstü kurultay çalışmalarının başladığını, bu gelişmenin bu hafta içinde kendini iyice göstereceğini savundu. Öztürk, insanların iktidar dışındaki partilere oda vermesi için gerekçelerinin yaratılmadığını, muhalefet partilerin de yönettikleri yerel yönetimlerde iktidarla aynı yöntemleri kullandıklarını savundu.

Programın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER