A3 Haber

Tarikat karanlığında çocuk intiharı: Menzil cemaatinin o medresesi kapatıldı, peki ya diğerleri?

Tarikat karanlığında çocuk intiharı: Menzil cemaatinin o medresesi kapatıldı, peki ya diğerleri?

Tarikat karanlığında çocuk intiharı: Menzil cemaatinin o medresesi kapatıldı, peki ya diğerleri?
Haziran 16
16:35 2023

Şanlıurfa’da ahırda asılı bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın eğitim gördüğü kaçak medrese kapatıldı. Medresede görevli imam açığa alındı.

Şanlıurfa’da kendisinden üç gün boyunca haber alınamayan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak, zorla gönderildiği kaçak medreseye yakın bir ahırda asılı halde bulunmuştu.

Abdulbaki Dakak’ın yatılı kaldığı kaçak medresenin Diyanet’e ya da müftülüğe bağlı olmadığı, Semerkand Vakfı’ndan Menzil Cemaati’ne yakın isimlerin medresede eğitim verdiği ileri sürülmüştü.

O medrese kapatıldı, fahri imam gözaltına alındı

Gerçek Gündem’den Filiz Gazi’nin haberine göre söz konusu medresenin kapatıldı, öğrencilerin kurstan çıkartıldı. Adli ve idari soruşturma neticesinde kursta öğrencilerden sorumlu olan fahri imam A.P. ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Şanlıurfa Barosu’na bağlı Çocuk İzleme Hakları Birimi, aile ile temas halinde olduğunu kaydetti.

Öte yandan ölümün ardından gazeteci Mehmet Yetim sosyal medya hesabından pek çok iddiada bulundu. Çocuğun kaldığı medresenin kaçak olduğunu ve buraya zorla gönderildiğini ifade eden Yetim, şöyle konuştu:

Abdülbaki Dakak’ın kayıp ilanını haber yapmıştık. Aradan geçen süre sonunda çocuğun asılı ve ölü bulunduğunu söylediler. Ailesiyle, jandarmayla ve müftülükle, okuduğu okulla görüştüm. Müftülük bazı bilgilere sahip değildi. 12 Yaşındaki bir çocuk nasıl intihar eder? Ben inanmıyorum. Çocuk kayboluyor ve günler sonra yatılı kaldığı medresenin 6-7 metre yakınındaki bir ahırda bulunuyor. Çocuk okuldan ayrılıp yatılı kaldığı bu medreseye gidiyor ancak çocuğun kaybolduğunu bir gün sonra söylüyorlar. Çocuğun kayıp olduğunu öğrendiklerinde neden en yakın çevreye bakmadılar? Medresenin yakınındaki ahıra bakılmadan Şanlıurfa’daki hastanelere su kanallarına bakılıyor. 12 Yaşındaki bir çocuk nasıl kendini asar?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER