A3 Haber

Şap alarmı: Ardahan’dan sonra şimdi de Bartın… 90 köyde karantina…

Şap alarmı: Ardahan’dan sonra şimdi de Bartın… 90 köyde karantina…

Şap alarmı: Ardahan’dan sonra şimdi de Bartın… 90 köyde karantina…
Haziran 17
18:34 2023

Ardahan’daki şap alarmının ardından bugün de Bartın merkez ve iki ilçede görülen şap hastalığı nedeniyle 90 köye geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı ile hayvan satışı yasaklandı. İki hayvan pazarı kapatıldı.

Bartın’da şap hastalığına rastlanılması üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, merkez ilçe ile Ulus ve Amasra ilçelerine bağlı 90 köyde karantina uygulaması başlattı. Ekipler bölgede tedbir alırken, söz konusu köylerde hayvan alım ve satımı ile hayvan giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor.

Abdipaşa ve Akçamescit hayvan pazarları da tedbirler kapsamda geçici olarak kapatıldı.

Dün Ardahan’da yaşanmıştı

Dün Ardahan’da şap hastalığının önlenmesi amacıyla canlı hayvan pazarı ile 99 köyde karantina uygulaması başlatılmıştı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent genelinde son günlerde şap hastalığının artış gösterdiği, hastalığın büyükbaş hayvanlarda oldukça ağır seyrettiği belirtilmişti.

Şap hastalığın yayılımının önlenmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedilmişti:

Tarım ve Orman il ile ilçe müdürlüklerine gelen ihbarların titizlikle değerlendirilmesi, alınan numunelerin hızlı bir şekilde Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmesi sağlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı 37, Göle’de 38, Hanak’ta 20, Damal’da 4 olmak üzere toplamda 99 köye karantina işlemi uygulanmıştır. Ayrıca hayvan sağlığı ekiplerimizin sağlık tarama faaliyetleri devam etmektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER