A3 Haber

Süleyman Soylu’nun seçim gezisinde kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan genç suç duyurusunda bulundu

Süleyman Soylu’nun seçim gezisinde kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan genç suç duyurusunda bulundu

Süleyman Soylu’nun seçim gezisinde kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan genç suç duyurusunda bulundu
Haziran 19
15:48 2023

Eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun, 26 Mayıs’ta Üsküdar’da yaptığı seçim gezisi sırasında kalp işareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak darbedilen 23 yaşındaki genç, suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Süleyman Soylu ile Soylu’nun korumalarının “hakaret”, “kasten yaralama” ve “işkence” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Avukat Onur Cingil, Soylu’nun, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle 26 Mayıs’ta Üsküdar’da miting yaptığı sırada “kalp işareti” yapan müvekkili üniversite öğrencisi İsmail İshak Arslan’ın, bakanın korumaları tarafından bir araca bindirilerek, yaklaşık 5 dakika boyunca dayak ve kötü muameleye bırakılmasıyla ilgili İstanbul Anadolu Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Dilekçede, Soylu’nun mitingde sarf ettiği sözlerden rahatsız olan gencin, kalp işareti yaptıktan sonra olay yerinden ayrılırken bakanın korumaları tarafından zorla bir araca bindirilerek yaklaşık 2 kilometre boyunca araçtaki diğer güvenlik güçleriyle birlikte darbedildiği ve ağır hakarete uğradığı anlatıldı. Dilekçede, buna ilişkin, “Müvekkilin kafası, aracın üst kısmına vurulmuş, vücudunun farklı bölgelerine iz bırakacak şekilde şiddet uygulanmış, kafasına defalarca kez yumruk atılmış ve müvekkile küfürler edilmiştir. Bu ülkede, bir fikri özgürce beyan etmenin karşılığı hakaret ve darp olmamalıdır. Sevgi ve saygının egemen olduğu bir toplumun inşa edilmesi ancak sorumluların cezalandırılmasıyla mümkün olacaktır” denildi.

Atılan dayağın ardından, hiçbir suç kaydığı olmadığı ve sicilinin temiz olduğu anlaşılınca serbest bırakılan Arslan’ın, olayın ardından gittiği hastaneden rapor aldığına da yer verildi.

Cingil, duyuruda Soylu ve korumalarının “hakaret”, “kasten adam yaralama”, “işkence” suçlarından kamu adına cezalandırılmalarını talep etti.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER