A3 Haber

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Yerel seçimlerde her ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Yerel seçimlerde her ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Yerel seçimlerde her ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız
Haziran 30
19:01 2023

Eylül ayında kongreye gideceklerini belirten Pervin Buldan, kongreden sonra da yeni bir seçim sürecinin başlayacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP’den, 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin çarpıcı bir çıkış geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimde her ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan yerel seçimlerde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde aday çıkaracaklarını belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’ın Erciş ilçesindeki bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Buldan “Seçimlere HDP adıyla girmeyip Yeşil Sol Parti’yi tercih etmemizde elbette ki AKP’nin büyük bir payı var. Çünkü HDP, kapatma davasıyla karşı karşıya olan bir partiydi” dedi.

Seçimden sonra yaşanan eksiklikleri toplantılarında ele aldıklarını dile getiren Buldan, “Bu konuda yeni kararlar aldık. Bu kararlarla birlikte kongreye gideceğimizi ifade ettik. Kongrede, yeni bir planlama ve yeni bir anlayışla yeni yüzlerle, yeni canlarla bu süreci karşılamak üzeri bir değişim ve dönüşümü başlatmak üzere bir süreç başlayacak. Muhtemelen Eylül ayı gibi kongremizi gerçekleştirip, HDP ile mi yola devam edeceğiz, Yeşil Sol’la mı devam edeceğiz, Yeşil Sol’un ismi mi değişecek? bütün bunlar şu an tartışma konusu. Bir komisyon kurduk. Bu komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Eylül’de gerçekleştirecekleri kongreden sonra yeni bir seçim sürecinin başlayacağına dikkat çeken Buldan, “Yerel seçimler elbette ki hepimiz açısından önemli. İktidar bir kez daha devletin bütün imkanlarını kullanmaya çalışacak. Biz de, bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER