A3 Haber

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Akşener’i neden ziyaret etti?

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Akşener’i neden ziyaret etti?

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Akşener’i neden ziyaret etti?
Kasım 18
10:23 2021

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesinin amacının “moral ve motivasyon” olduğunu belirtti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında dün gerçekleşen Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesini ele aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin sebebini şu sözlerle açıkladı:

  • “Lütfü Türkkan olayından sonra Erdoğan, Akşener’i hedef almaya başladı. Kılıçdaroğlu, Akşener’e moral ve motivasyon desteği verdi. İki lider ekonomiyi konuştular. Ekonominin gündemden düşürülmemesi konusunda söz birliği yaptılar. Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelince Millet İttifakı liderleri de görüşerek, dayanışma mesajı verdiler. İki liderin görüşmesinde gündeme gelmemiş ama kurmaylar konuşuyor. İktidar, Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyasını gündeme getirirse CHP ile İYİ Parti, Meclis’te ortak hareket etme kararı aldı. İki lider, görüşmeden sonra erken seçim çağrısı yaptı ama zaten her görüşmeden sonra bunu yapıyorlar.”

Lütfü Türkkan ve helalleşme tartışması

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için önümüzdeki hafta harekete geçileceğini öne süren Selvi, şöyle devam etti:

  • “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şehit ailesine küfreden Lütfü Türkkan’ın peşini bırakmayacağı belli. Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ”Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, şehit yakınlarına hakaret edenlerin, bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakıt olmuştur” dedi. Önümüzdeki hafta Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçilmesi bekleniyor. Bu arada CHP ile İYİ Parti de “güç birliği” yapma kararı aldı. Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaretindeki gündem maddelerinden biri de Lütfü Türkkan konusuydu. AK Parti’nin Türkkan hamlesine karşılık CHP ve İYİ Parti diğer dokunulmazlık dosyalarını gündeme getirecekler.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER